Cum la sfarsitul saptamanii trecute a fost lansat in cinematografele americane cel de-al doilea episod din Sex and The City, varianta pentru marele-ecran, este chiar oportuna o discutie despre felul in care aceasta franciza celebra in toata lumea, a schimbat viata femeilor. Sau nu.

Barbatii au devenit si ei, “obiecte sexuale”

“Cred ca diferenta pe care o aduce Sex and The City este aceea ca femeile vorbesc despre sex. Deci, vorbim aici despre “eliberarea sexuala”, este elementul din acest serial ce a adus mult potential. Nu prea am avut asa ceva la televizor inainte de Sex and The City, inainte de anii ’90. Ele transforma uneori barbatii in “obiecte” si putem vorbi aici despre o schimbare de roluri”, potrivit specialistei.

“Sex and The City” si modelul traditional de femeie

“Cu timpul, serialul a mutat accentul de la discutiile despre sex si barbati (ca obiecte sexuale), intr-un alt registru, focusandu-se pe realtii. Multi critici au subliniat ca intr-un anume fel, serialul are o functie de “eliberare” a femeilor din vechile moduri de gandire, promovand imaginea femeilor de cariera si a celor care refuza rolul de “obiect sexual”, dar ca, intr-un alt mod, acesta mentine vechile tipare de gandire concentrandu-se pe feminitatea traditionala si aceasta obsesie pentru romantism. Cu cat show-ul a evoluat, acesta s-a concentrat din ce in ce mai mult asupra temei <<Cum il gasesc pe Dl. Perfect (Mr. Right)>>, asemeni multor alte seriale cu si pentru femei.

Deci, este un serial foarte ambiguu. Tocmai acest fapt a atras atentia specialistilor in studii de media si sociologie. Serialul prezinta pe de-o parte ideea femeii eliberate din vechile moduri de gandire, pe de alta parte se joaca cu acele notiuni traditionale despre femeile care se concentreaza pe romantism si gasirea partenerului potrivit, ceea ce este reversul ideii de independenta”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri