Festivalului International de Teatru de la Sibiu a debutat la sfarsitul saptamanii trecute, desfasurandu-se in perioada 28 mai - 6 iunie 2010. Este cel mai important eveniment dedicat artelor spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din intreaga lume.

- Programul acestei editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va cuprinde, pentru prima data in istoria unui festival din Romania, o sectiune de patrimoniu in care au fost incluse cele mai reprezentative spectacole ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu, de la megaproductiile „Metamorfoze” dupa Ovidiu si „Faust” dupa Goethe, regizate de Silviu Purcarete, „Electra” dupa Sofocle si Euripide, in regia lui Mihai Maniutiu, sic„Un tramvai numit Popescu”, regia Gavriil Pinte, pana la cele mai noi proiecte, cum ar fi „Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess” dupa Lars von Trier, regia Radu-Alexandru Nica, „Turandot” dupa Carlo Gozzi, regia Andriy Zholdak, „Berlin Alexanderplatz” dupa Alfred Döblin, in regia lui Dragos Galgotiu, sau „Ghidul copilariei retrocedate”, regia Gavriil Pinte, cel din urma fiind prezentat in premiera chiar in cadrul festivalului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Kaufland anunță programul magazinelor de Paște

- Teatru-dans: „Cocosul” de la Suzanne Dellal Centre for Dance and Theatre, dar si de spectacolele de dans contemporan „Aproape de soare” si „Amintiri” prezentate de Kibbutz Contemporary Dance Company. Foarte apreciata companie britanica Motionhouse prezinta la Sibiu „Stropi”, o productie care imbina teatrul-dans de mare angajament fizic si imagistica fascinanta cu film si grafica pentru a crea un spectacol vizual unic.

- Spectacole de strada uluitoare, spectacole de instalatii sau itinerante, cu elemente de circ, exploatand aerul, apa sau focul, vor anima, din nou, timp de zece zile, centrul istoric al orasului.

Pentru mai multe detalii despre programul festivalului, consultati site-ul FITS.

Foto: 1uk3


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri