Dupa cum ne-a obisnuit, Festivalul de film Transilvania vine cu idei foarte originale de a se promova. Ieri a fost lansat spotul oficial al TIFF 2010, creat de catre regizorul Radu Muntean, cu Florin Piersic si Florin Piersic Jr., intr-o scena inspirata de Star Wars.

Anul acesta, festivalul filmului de la Cluj ne ofera sansa de a-l vedea pe cel mai iubit actor roman in rolul lui Darth Vader din SF-ul deja devenit clasic, Star Wars. Spotul pare sa surprinda un moment de tensiune intre tatal si fiul, aflati in lupta “cuceririi publicului”. Deghizat in Darth Vader, Piersic ii marturiseste juniorului ca este tatal sau, asa cum se intampla si in ultimul episod Star Wars.

Cel mai mare cinematograf din Cluj, Republica, care este si gazda festivalului de film, se va numi de anul acesta, “Florin Piersic”. Este ceea ce l-a inspirat probabil pe regizorul Radu Muntean in alegerea personajelor pentru acest spot, care trebuia sa devina simbolic pentru cinematografia romaneasca.

De cele mai multe ori, spoturile TIFF au devenit adevarate "hit-uri", datorita izului de umor si al trimiterilor parodice la productii celebre ale cinematografiei. De exemplu, spotul de anul trecut al festivalului de film transilvan a fost o parodie foarte reusita a filmului "Brokeback Mountain".


Actuala editie a celui mai apreciat si rasarit festival de film de pe la noi, se va desfasura in perioada 28 mai – 6 iunie 2010 si promite o competitie extrem de spectaculoasa si diversa. Festivalul va debuta in forta cu cel mai recent film al lui Fatih Akin, "Soul Kitchen", iar in inchidere va fi proiectat documentarul lui Andrei Ujica, "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu".

Invitatul special al celei de-a noua editii TIFF este regizorul, scenaristul, directorul de imagine si producatorul german Wim Wenders.

Radu Muntean, regizorul spotului TIFF, se afla in competitia Un Certain Regard la Cannes, cu filmul "Marti, dupa Craciun". Filmul va fi proiectat si la TIFF, in cadrul programului Zilele Filmului Romanesc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri