Caius Covrig este, la doar 26 de ani, unul dintre românii care au făcut și fac onoare țării noastre peste hotare. Încă de mic, s-a concentrat pe atingerea unui scop precis, făcând de la o vârstă fragedă performanță în lumea sportului internațional. Cu principii și valori dobândite din sânul familei, a muncit și a devenit căpitan în lotul național de baschet al României și și-a urmat visul pe pământ american, unde a fost singurul român care a jucat în prima divizie NCAA din anul 2016 până în 2019. S-a bucurat de o carieră de 17 ani în baschet, dintre care aproape 9 în America.

S-a împărțit între sport și educație, iar în anul 2014 a obținut "The President’s Award for Educațional Excellence", primind diploma de "Outstanding Academic Excellence Gold", din partea Casei Albe, semnată de Barack Obama, diplomă care se acordă doar studenților care au A pe linie. Caius Covrig a avut cea mai mare medie din America.

„A fost o adevărată onoare să primesc această diplomă de excelență în educație, care m-a bucurat, mai cu seamă, datorită faptului că a fost primită din partea celui mai puternic om al planetei, din acel moment, Barak Obama, președinte al Statelor Unite. Din totdeauna, mi-a plăcut conceptul de putere, dar nu în sensul brut al cuvântului, ci în sensul metaforic, dacă vreți, care ține de tăria de caracter pe care o obții prin educație, sport, bunătate, ambiție, perseverență și binefacere. Mă bucură, de fiecare dată, când primesc confirmări, pentru perfomanțele mele, din domeniul profesional, care mă ajută să înțeleg că lucrurile pe care le fac vin cu un sens pozitiv, în societatea în care aleg să trăiesc.”, declară antreprenorul de succes, Caius Covrig.

Și, pentru că vorbește despre societate, și aici merită amintită o alegere pe care a făcut-o. După ce s-a făcut remarcat în America, s-a întors în țară în anul 2019 și și-a urmat calea către antreprenoriat, în domeniul hotelier de lux. În doar câteva luni, urmează să deschidă a doua unitate hotelieră de 5 stele pe Valea Prahovei.
Pentru că-și dorește să fie cel mai bun, așa cum declară de fiecare dată, Caius Covrig a urmat cursurile de antreprenoriat, la W.P. Carey School of Business, Arizona School University, universitate poziționată pe locul 1 în inovație, pentru 6 ani la rând de US News și World Report.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri