Horatiu Malaele a vazut in "Lectia" lui Ionesco o farsa tragica ce denunta atat absurditatea tezelor unice si exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii, cat si relatia letala dintre sexualitate si dictatura. Cum lumea n-a invatat mai nimic din greselile istoriei, lectia acestui spectacol nu-si propune sa fie un indreptar moralizator si plicticos, ci mai degraba o limpede oglinda″.

La sfarsitul lunii martie, Teatrul National Bucuresti prezinta, in Italia, Lectia de Eugène Ionesco.

Spectacol de succes din repertoriul Teatrului National din Bucuresti, Lectia de Eugène Ionesco, in regia lui Horatiu Malaele, va fi prezentat la Barberino di Mugello si Florenta, in perioada 26 - 31 martie 2010.

Cele patru reprezentatii ale turneului cu Lectia in Italia fac parte dintr-un proiect international, realizat de Catalyst si Regiunea Toscana, in colaborare cu Associazione Teatro Puccini, Primaria din Barberino di Mugello, sub patronajul Ambasadei Romaniei in Italia.

Regizor si protagonist al spectacolului, alaturi de actritele Aylin Cadir si Natalia Calin, Horatiu Malaele, aflat la prima montare la Nationalul bucurestean, a cules aplauze si aprecieri frumoase, in dubla sa calitate, din partea publicului si a criticilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Horatiu Malaele a vazut in "Lectia" lui Ionesco „o farsa tragica ce denunta atat absurditatea tezelor unice si exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii, cat si relatia letala dintre sexualitate si dictatura. Pe de alta parte, prostimea contemplativa, o masa de manevra la indemana casapilor investiti. Cum lumea n-a invatat mai nimic din greselile istoriei, lectia acestui spectacol nu-si propune sa fie un indreptar moralizator si plicticos, ci mai degraba o limpede oglinda″.

Interpretul ne ofera un recital actoricesc de exceptie, in spiritul autorului, valorificand, expresiv, teritoriul ofertant al absurdului prin mijloace actoricesti (gest, mimica, voce) inspirat alese.

"Lectia" s-a jucat vineri 26 martie si sambata 27 martie la Teatrul Comunal Corsini din Barberino di Mugello si se va juca astazi, 30 martie, si miercuri 31 martie, la Teatro Puccini din Florenta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri