Portretul luptatorului la tinerete

12:02, 15 Februarie 2010 publicat în Entertainment

Filmul spune povestea adevarata a grupului de partizani condusi de Ion Gavrila Ogoranu care, pana spre finele anilor 50, au luptat in muntii Fagaras impotriva comunistilor, in general, si-a nou infiintatei Securitati, in particular.

Recent a avut loc la Berlin premiera mondiala a filmului "Portretul luptatorului in tinerete", asteptatul debut al scenaristului si regizorului Constantin Popescu. Proiectia e sold-out.

Selectionat in cadrul sectiunii Forum a Festivalului International de Film de la Berlin, Portretul luptatorului in tinerete spune povestea adevarata a grupului de partizani condusi de Ion Gavrila Ogoranu care, pana spre finele anilor ’50, au luptat in muntii Fagaras impotriva comunistilor, in general, si-a nou infiintatei Securitati, in particular.

„Filmul meu vorbeste despre un grup de tineri care au decis sa se ascunda in munti si sa astepte sosirea americanilor pentru ca, impreuna, sa rastoarne regimul comunist. Despre un grup de barbati care, vreme de aproape 10 ani, au rezistat in munti, in totala opozitie cu Puterea, si-mpotriva carora au fost trimisi – pentru a-i prinde si a-i anihila – un numar impresionant si niciodata egalat de trupe, militieni si membri ai serviciilor secrete.” Constantin Popescu

Citeste si:
Distribuție de 10 a filmului-record „Perfetti Sconosciuti”,...
Distribuție de 10 a...

"Portretul luptatorului in tinerete" reprezinta prima parte a trilogiei „rezistentei impotriva comunismului” – Constantin Popescu pregateste, deja, productiile despre Elisabeta Rizea si, respectiv, fratii Arnautoiu. Din distributia filmului fac parte, printre altii, Constantin Dita, Bogdan Dumitrache, Ion Bechet, Vasile Calofir, Dan Bordeianu, Alexandru Potocean, Radu Iacoban, Serban Gomoi, Paul Ipate, Mihai Constantin, Razvan Vasilescu, Teo Corban, Mimi Branescu, Bogdan Stanoevici si Nicodim Ungureanu.

"Portretul luptatorului in tinerete" este produs de Filmex Film, cu sprijinul CNC si cu participarea HBO Romania. Compania franceza Coach 14 se ocupa de vanzarile internationale. Filmul va fi distribuit in Romania la toamna.

Citeste si:
Tommy Hilfiger: Moving forward together
Tommy Hilfiger: Moving...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri