Guillermo del Toro, celebrul regizor mexican de filme horror, scince-fiction și supranatural, intră în forță în cursa pentru Oscaruri, cu primul lui thriller noir, “Aleea groazei” (“Nightmare Alley”), nominalizat de Academia Americană de Film la 4 categorii.

Comunicat de presă

Carismaticul ghinionist Stanton Carlisle (Bradley Cooper) se îndrăgostește de clarvăzătoarea Zeena (Toni Collette) și de soțul ei Pete (David Strathairn) la un carnaval ambulant şi profită din plin, folosind cunoștințele proaspăt dobândite pentru a escroca elita bogată din New York-ul anilor ‘40.

Cu virtuoasa Molly (Rooney Mara) alături de el, Stanton complotează să înșele un magnat periculos (Richard Jenkins) cu ajutorul unui psihiatru misterios (Cate Blanchett) care ar putea fi cel mai formidabil adversar al său de până acum.

Searchlight Pictures prezintă o producție Double Dare You, un film regizat de Guillermo del Toro, după un scenariu semnat de Guillermo del Toro și Kim Morgan, adaptat după romanul lui William Lindsay Gresham.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Din distribuţie fac parte Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Strathairn. Producători sunt Guillermo del Toro, J. Miles Dale și Bradley Cooper.

Întunericul îi așteaptă pe cei care îl caută

„Am fost foarte interesat de o poveste despre destin și umanitate. Stanton Carlisle este un om căruia i se oferă totul pentru a-și schimba viața. Are oameni care cred în el, care îl iubesc și au încredere în el. Cu toate acestea, dorința şi orgoliul lui sunt atât de puternice încât îl îndepărtează de asta”, spune Guillermo del Toro.

Prin intermediul filmului “Nightmare Alley / Aleea Groazei”, povestitorul vizionar Guillermo del Toro se aventurează în lumea întunecată, cuprinzătoare și realistă a filmului noir. Filmul trece de la cercul unui carnaval ambulant din anii 1930, un tărâm al șocurilor și minunilor, la sălile bogăției și puterii în care locuiesc seducția și trădarea. Iar în miezul poveştii se află un om care își vinde sufletul artei escrocherii. Acesta este Stanton Carlisle (Bradley Cooper), un pungaş care se transformă într-un showman uimitor și manipulator atât de bun încât ajunge să creadă că poate îşi depăși soarta. În timp ce Stanton se bucură de ascensiunea sa delirantă, del Toro urmărește povestea unui vis american nesăbuit care deraiază.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Filmul lui del Toro se bazează pe romanul lui William Lindsay Gresham, publicat în 1946, despre un escroc carismatic consumat de ambiția sa necontrolată. Atras în mod natural de lumea macabră și profund umană a spectacolelor de carnaval, del Toro a văzut romanul lui Gresham ca fiind autobiografic și a vrut să exploreze o poveste aflată la graniţa fină şi tulbure dintre iluzie și realitate, disperare și control, succes și tragedie. Şi a făcut din asta un semnal de alarmă despre partea întunecată a capitalismului american.

În noua producţie, Del Toro face echipă cu directorul de imagine Dan Laustsen, designerul de producție Tamara Deverell, designerul de costume Luis Sequeira și editorul Cameron McLauchlin “Nightmare Alley / Aleea Groazei”. Cu un personaj care planează pe margine, o margine mai ascuțită decât în orice film pe care l-a făcut, Del Toro, “Nightmare Alley / Aleea Groazei” este o adevărată poveste fierbinte despre crimă, trădare și bine meritata pedeapsă. Geniul lui del Toro se vede în faptul că chiar și în colţurile sale cele mai întunecate povestea relevă o umanitate profundă.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Regizorul spune că astfel a vrut să extindă filmul în direcții noi. „Acesta este primul dintre filmele mele care, deși are o atmosferă magică, nu este manierat sau stilizat. Este plasat într-o realitate care este identificabilă și imediată”, spune el.

Soartă şi karmă

“«Nightmare Alley / Aleea Groazei» se îndepărtează de elementele fantastice pentru care Guillermo este cunoscut”, adaugă colaboratorul frecvent al lui del Toro, producătorul J. Miles Dale. „Dar el aduce pe acest nou teritoriu toate abilitățile sale de povestitor și priceperea sa cinematografică. În cele din urmă, filmul spune povestea unui om ridicat pe propria sa karmă. Una dintre cele mai puternice teme ale filmului este că niciun om nu se poate depăși pe sine şi nu îşi poate devansa soarta.”

În film există numeroase straturi subsecvente poveştii, fie de corupție, viciu, poftă, trădare și absurditate cosmică care se construiesc pe măsură ce Stanton învață să profite cu cinism de nevoia umană de a crede în ceva din afara lumii noastre. Totuşi, del Toro nu se bazează pe aspectele vizuale caracteristice genului noir, menținând viteza poveştii, pe măsură ce viața lui Stanton devine un cerc chinuitor. Del Toro spune: „Am vrut să redau o poveste clasică într-un mod foarte viu și contemporan. Am vrut ca oamenii să simtă că urmăresc o poveste relevantă pentru lumea noastră.”

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri