Ești pregătită să deguști vinuri românești, unice, care devin o valoare a țării și încep să fie apreciate internațional?

O definiție pretențioasă a cuvântului „sărbătoare” ar suna cam așa (conform DEX): solemnitate; ziua consacrată acestei solemnități; zi în care nu se lucrează. Adevărul este că nimeni nu vorbește despre sărbătoare ca despre o zi personală, doar a ta. Acea zi care nu e națională, nici liberă de la muncă și nici despre celebrarea unui sfânt. Dacă ai avea ocazia să muți solemnitatea în casa ta și să devină personală, iar sărbătoarea non-națională, cum ar arăta ziua TA de sărbătoare?

Cu acest gând în minte, e bine să știi că acest articol nu va fi o recomandare despre ce vin să bei în zilele de sărbătoare, ci o recomandare personală pentru sărbătoarea TA, acea sărbătoare de acasă, din interior, chiar dacă în exterior e poate și a altora. E bine să mai știi că o parte din aceste vinuri sunt unice și i-au impresionat pe experții internaționali, după ce le-au degustat în cadrul unui eveniment special desfășurat în New York.

Datorită evenimentului de la New York, a fost făcut primul pas către transformarea vinului românesc într-un brand de țară. Astfel, pe lângă cele 6 vinuri degustate și apreciate de experții internaționali, îți vom recomanda și alte vinuri pe care le găsești în programul Deschidem Vinul Românesc, potrivite pentru momentele tale speciale.

Imaginează-ți că te afli în Times Square și vezi dintr-o dată vinurile românești pe ecranele uriașe. Asta s-a întâmplat de Ziua Națională a României, în New York – o serie de mesaje au pus în valoare soiurile speciale ca Negru de la Drăgășani, cultivat pe o suprafață de 27 ha (⅓ din Central Park), sau Fetească Neagră, vedeta soiurilor românești.

Mai mult, influenceri români ca Silviu Țolu, Lili Sandu, Gabriela Atanasov, Alexandru Abagiu și mulți alții s-au alăturat campaniei. De Ziua Națională au deschis un vin românesc dintre cele degustate la New York, iar o parte dintre ei au putut fi văzuți pe ecranele din Times Square alături de vinurile din program.

Așadar, ești pregătită să deguști vinuri românești, unice, care devin o valoare a țării și încep să fie apreciate internațional? Pregătește-ți paharul de vin și papilele gustative, începem!

Ce vin să bei de Paște (acel Paște care nu e al tuturor, doar al tău)

Pornim cu o discuție ușor serioasă, pe principiul: spune-ne ce personalitate ai ca să-ți spunem ce vin ți se potrivește. De ce zicem asta? Ei bine, dacă îți place să trăiești intens și să privești în profunzimea lucrurilor, îți recomandăm vinul Geneza Fetească Neagră de la crama Via Viticola Caii de la Letea. Mai ales că îl poți asocia ușor cu mâncarea specifică sărbătorilor pascale. Dacă, în schimb, ești o persoană delicată, liniștită, care preferă gustul floral, îți propunem vinul alb Augustin de la crama Davino. Mai ales că te poți bucura de el alături de un pește sau o salată. Pentru că Paștele despre care vorbim noi nu e al tuturor, e doar al tău, așa că îți poți prepara orice vrei tu la masa de sărbători.

Un vin potrivit pentru zilele onomastice (chiar dacă te numești Maria, alături de alte milioane de Marii, acest vin e doar pentru tine)

Știai că aproximativ 2,2 milioane de oameni își serbează numele de Maria? Este probabil unul dintre cele mai des întâlnite nume din România, dar asta nu te împiedică să-l transformi într-unul personal. Doar al tău. Iar pentru asta, îți propunem un spumant elegant și fin, natural și complex deopotrivă, pe care îl poți savura atât la aperitiv, cât și împreună cu un desert fructat. E vorba despre Rhein Extra Magnifique Brut de la The Iconic Estate – extrem de savuros indiferent că te numești Maria, Andreea, Ioana, Silvia sau Roberta. Pentru că acest vin te așteaptă la fel de răbdător, chiar și când nu-ți sărbătorești ziua onomastică, ci doar numele. Știi doar, e sărbătoarea ta. E cu atât mai special cu cât este și unul dintre vinurile degustate și apreciate la New York.

În fine, un vin pentru realizarea ta, doar a ta (fie că vorbim despre promovare profesională, cerere în căsătorie sau doar o zi obișnuită de miercuri)

Am ajuns la motivul nostru preferat de sărbătoare. Acele zile care nu sunt despre nimic în mod deosebit, dar au un impact doar asupra ta. Știm că ți-ai dorit de mult noua poziție la birou, ai muncit din greu. Și ce minunat e când acea zi specială alături de omul cel mai iubit a venit în sfârșit! Aceste momente sigur merită un vin deosebit. Dar ce zici de o zi de miercuri în care tocmai ți-ai terminat treaba și ești mulțumită, nu de ceva anume în mod special, ci de tine, de un feedback îmbucurător, de soare, de perspective noi și de liniște. Toate aceste momente merită sărbătorite cu Etika Fume alb de la Aurelia Vișinescu. Un vin proaspăt și autentic, fix ca tine și ca sărbătoarea ta nesărbătorită de nimeni altcineva în această secundă, în acest moment.

Dacă vrei să sărbătorești și mai multe momente (știi tu, doar ale tale), te invităm să descoperi toate vinurile din programul Deschidem Vinul Românesc by Carrefour, de susținere a producătorilor locali de vinuri. Vinuri care anul trecut au fost recomandate de experți internaționali și au fost apreciate la New York – recunoașterea calității vinului autentic românesc de către experții internaționali reprezintă primul pas în transformarea vinului autohton într-un brand de țară.

Dintre vinurile românești degustate la New York, trei sunt disponibile Exclusiv la Carrefour: vinul spumant de la The Iconic Estate - Rhein Extra Magnifique Brut, Avincis Olt de Vie - Negru de Drăgășani și Domeniile Averești - Busuioacă de Bohotin, iar celelalte trei fac parte din pilonul Premium al programului Deschidem Vinul Românesc: Hyperion Fetească Neagră și Hyperion Rosé ale producătorului The Iconic Estate și La Sapata - Băbească Neagră.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri