25 Octombrie 2021 publicat în Entertainment 84 share-uri

Ai-Da, primul artist robot ultra-realist din lume, a fost arestat pe aeroport în Egipt, în timp ce se îndrepta către expoziția de la Marea Piramidă din Giza, unde urma să își expună opera.

DESCHIDE PREZENTAREA

Ai-Da a fost realizat în 2019 de către o echipă formată din roboticieni, programatori, psihologi și experți în artă, fiind primul robot din lume capabil să picteze pe baza inteligenței artificiale și a unor algoritmi, dar și a camerelor de luat vederi localizate la nivelul ochilor, care îi permit să capteze și să interpreteze imagini. Brațele robotice pot reda desenele și picturile robotului.

Oprea pe care urma să o prezinte la expoziția din Egipt o reprezenta chiar pe ea, Ai-Da, într-o reinterpretare a Sfinxului, cu trei picioare.

Ai-Da, primul artist robot ultra-realist din lume, a fost arestat în Egipt

Din cauza unor suspiciuni de spionaj și a faptului că ar putea face parte dintr-un complot, atât Ai-Da, cât și opera sa au fost reținute pe aeroportul din Egipt, pentru un control suplimentar și obținerea altor date care să infirme spionajul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O poveste de dragoste iconică SPA la tine acasă: de ce ai nevoie pentru o zi de răsfăț Grupul LEGO dă startul festivităților din această vară dedicate celei de a 90-a aniversări cu LEGO® CON

Deși le-au fost cerute anumite componente ale robotului, Aidan Meller, unul dintre creatorii Ai-Da, a declarat că ar fi putut scoate modemul suspectat de autorităţile egiptene că ar colecta şi transmite informaţii, dar nu şi ochii androidului, relatează washingtonpost.com

Au fost oameni care au profitat de ocazie pentru a observa că robotul s-a descurcat mai bine decât multe alte persoane care s-au confruntat cu detenție în Egipt.

În final a fost eliberată și opera sa a fost expusă.

Ai-Da a stârnit dicuții privind sensul creativității umane

Ai-Da – considerat primul artist robot din lume – a stârnit dezbateri cu privire la limitele inteligenței artificiale, de când programatorii și psihologii au terminat de construit umanoidul în 2019. Odată cu mașina care oferă interviuri media și realizează lucrări de artă în muzeele din Londra, specialiștii și-au ridicat și întrebări despre sensul creativității umane.

Cele mai frumoase citate despre femei și mame – omagii aduse de cei mai mari scriitori și înțelepți ai lumii, dar și ai țării noastre Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Luna Plină în Berbec din 9 Octombrie 2022: Luna Vânătorului de bucurii. Descătușează-ți ambițiile și lasă succesul în viața ta

Sursa foto main si front: captura youtube


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri