14 Septembrie 2021 publicat în Entertainment 18 share-uri

Cu puțină atenție, oricine poate face economii și va putea aduna bani albi, pentru zile negre. Sentimentul de confort pe care îl aduce existența unui fond de rezervă este mai mult decât tonic și oferă stabilitate și încredere.

Pentru a gusta senzația de siguranță, ia în calcul cele câteva idei simple, bune și inteligente care te vor ajuta să pui ușor bani deoparte.

Cumpără doar pe măsura nevoilor

Investițiile pe care le faci în lucrurile noi trebuie să fie mereu pe măsura nevoilor reale. Ele nu trebuie să aibă scopul de a impresiona pe cineva, ci doar acela de a-ți fi de folos. Este o modalitate foarte sănătoasă de a te raporta la o societate bazată majoritar pe consum. Adoptă un stil pragmatic și alege oricare dintre modelele de telefoane mobile ieftine, de exemplu. Își fac treaba la fel de bine ca un telefon excesiv de scump.

Procedează la fel și când vine vorba de alte electronice. În prezent, mai ieftin nu înseamnă mai puțin calitativ, ci doar mai puțin cunoscut. Evident, diferența de preț îți va rămâne în buzunar, fără niciun fel de prejudiciu în ceea ce privește performanța produsului. Sau o poți transfera pe un card de economii ca să guști senzația de libertate pe care ți-o oferă banii salvați.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Fii eco!

O atitudine eco este la modă. Dar dincolo de asta poate să-ți aducă economii importante. Pe de o parte folosește toate ofertele de tipul buy-back și reciclează tot ceea ce se poate. Deseori poți primi bani sau produse. O altă abordare eficientă este aceea de a cumpăra de la producătorii locali. Este mai ieftin. Nu face risipă la mâncare! Este ca și cum ai munci ca să arunci banii direct la gunoi.

Alege de fiecare dată când este posibil un mijloc de locomoție mai prietenos cu mediul, cel public, cel electric sau pur și simplu alege să faci mișcare, mergând cu bicicleta (măcar de câteva ori pe săptămână, și renunță la abonamentul la sală, unde oricum nu ai timp să ajungi).

Toate aceste gesturi ajută planeta, dar te vor ajuta să faci economii. Poți calcula efectiv care este beneficiul financiar pe care îl obții, într-o săptămână, și transferă acești bani în contul de economii.

Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Copiază-i pe cei care au reușit

Experiențele celor din jur pot fi strategii bune. Ai putea, de exemplu, să alegi să transferi automat, într-un cont de economii, o sumă fixă, după fiecare plată cu cardul sau cu telefonul printr-o banală aplicație, care poate fi instalată pe orice telefon (inclusiv pe cele așa-zis ieftine). Sau ai putea încerca să rotunjești mereu sumele de pe card, până la o valoare întreagă, iar diferența să o virezi în contul pentru zile negre (cu metoda asta eu am reușit să pun deoparte aproape 500 de lei lunar și pur și simplu nu am simțit).

Unii aleg să pună deoparte o anumită sumă, la fiecare alimentare a cardului, alții la finele lunii, într-o zi anume, ca și cum ar plăti o datorie. Ideea este să alegi mereu soluția care te avantajează cel mai bine și, foarte important, să o respecți ca și cum ar fi o obligație.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Economii mărunte

Se spune: „Fir cu fir se face grămada!”. Poți adopta această strategie realizând economii mărunte care, însumate, să te ajute să păstrezi în echilibru balanța dintre venituri și cheltuieli și să reușești să pui bani deoparte fără a simți că faci un efort.

Fii atentă la consumul de energie și apă. Cu foarte puțină atenție și niciun prejudiciu adus confortului poți reduce valoarea facturilor. Reevaluează constant contractele pe care le ai cu furnizorii și fă calcule simple astfel încât raportul dintre ceea ce aceștia îți oferă și ceea ce plătești să fie echilibrat.

Totodată gestul banal de a-ți lua mâncare de acasă pentru prânzul de la serviciu și a merge la cumpărături cu o listă exactă, pe care să o respecți, poate aduce o echilibrare a bugetului și te ajută să faci economii.

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

În loc de final un ultim sfat. Păstrează o listă a cheltuielilor, de la cele mai mărunte la cele mari. O poți face chiar în telefon! O să ai o evidență exactă și te vei putea monitoriza cu ușurință, astfel încât să vezi care sunt cheltuielile inutile sau cele pe care le poți evita și vei câștiga un plus de control asupra bugetului personal.

Sursa foto: De la LDprod /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri