6 Septembrie 2021 publicat în Entertainment 16 share-uri

Sunt născut în Sud-Vestul țării, la Drobeta Turnu-Severin, oraș din care am plecat la studii în București la vârsta de 19 ani. Acest lucru mi-a permis să îmi petrec multe weekend-uri și vacanțe de-a lungul copilăriei pe porțiunea pe care Defileul Dunării o străbate de la Hidrocentrala Porțile de Fier I până dincolo de Dubova, dar și să mă plimb pe străzile stațiunii Băile Herculane, despre ale cărei baze se zice că au fost puse de însuși împăratul Traian în anul 102.

Acest articol este parte a proiectului "Turist în țara mea", inspirat de Edenred România. Edenred susține turismul local, antreprenorii români, dar și pe angajații lor, prin voucherele de vacanță Edenred. Proiectul vă va prezenta câteva destinații în care aceste vouchere pot fi folosite.

Anul acesta am decis să îmi fac concediul în zonă și cu toate că pot spune că ”sunt de-al locului”, obiectivele și peisajele zonei au continuat să mă fascineze și să îmi mențin convingerea că orice român ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață.

Pe 29 mai, alături de 9 prieteni, am plecat din București spre zona de Sud-Vest a țării, cu planul de a ne stabili ”cartierul general” la Orșova, pentru o perioadă de trei nopți. Prima oprire am făcut-o în orașul meu natal, Drobeta Turnu-Severin, după un drum de 345 de kilometri, unde am mâncat și am vizitat o serie de obiective despre care vă voi povesti mai jos, în ordinea în care am ales noi să le vizităm.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Castelul de Apă din Drobeta-Turnu Severin

Foto: Castelul de Apă din Drobeta-Turnu Severin

Am lăsat mașinile pe strada Crișan, lângă Colegiul Tehnic Decebal și am pornit către primul obiectiv, Castelul de Apă, aflat la câteva sute de metri distanță. Realizat între 1910 și 1913, după proiectul inginerului Elie Radu, acesta a fost amplasat la cea mai înaltă cotă din oraș, 104 metri altitudine, pentru o mai bună distribuție a apei în toate zonele orașului.

La inaugurarea sa, momentul în care s-a pus în funcțiune întreg sistemul de alimentare cu apă din Drobeta Turnu Severin, a participat însuși prim-ministrul de la acea vreme, Ion I. C. Brătianu.

Impresionanta construcție, de 27 de metri înălțime, a devenit între timp centru cultural și de informare a turiștilor, găzduind diverse expoziții de artă, care au posibilitatea de a ajunge până la balcoanele amenajate în vârful acestuia, pentru a admira întreg orașul, lucru de care am profitat și noi. Vizitarea Castelului de Apă presupune cumpărarea unui bilet care costă 3 lei.

Cetatea Medievală a Severinului

După vizitarea Castelului de Apă, am plecat către Cetatea Medievală a Severinului, aflată la 10 minute de mers pe jos, drum în care am trecut pe lângă Hala Radu Negru, construită între 1904 și 1906 și gândită ca un monument arhitectural reprezentativ al comerțului severinean, și Catedrala Episcopală Învierea Domnului.

Foto: Hala Radu Negru(stânga) - Catedrala Episcolapă Învierea Domnului(dreapta)

Odată ce treceți de cele două clădiri, poziționate de-o parte și de alta a străzii Teodor Costescu, veți ajunge la intersecția cu strada Traian, de unde ar trebui să vedeți deja unul dintre cele mai frumoase edificii de cultură din România, Palatul Culturii Teodor Costescu, la care ajungeți parcurgând zona de promenadă a centrului formată din străzile Ioan G. Bibicescu și Teodor Costescu, situate paralel de-o parte și de alta a parcului Teodor Vladimirescu.

Odată ajunși în dreptul Palatului de Cultură Teodor Costescu, veți găsi și fântâna cinetică a orașului, opera sculptorului Constantin Lucaci, inaugurată în anul 1979. Este locul perfect pentru o poză memorabilă, având în același cadrul două dintre cele mai frumoase obiective turistice ale localității.

Citiți continuarea pe www.wall-street.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri