, 3 Septembrie 2021 publicat în Entertainment 9 share-uri

Noul film abundă în acțiune, efecte vizuale spectaculoase, aventură și umor și aduce pe marele ecran un erou modern, avându-l în rolul principal pe Simu Liu ca Shang-Chi.

Un personaj modern

“Shang-Chi din benzile desenate nu părea să fie potrivit pentru marele ecran, ni s-a părut că publicul nu va putea empatiza cu el. Personajul clasic vorbea mai ales în citate Zen, ceea ce nu pare ceva tocmai actual. Așa că am vrut să îl transformăm într-un personaj asiatic modern, cineva care ar putea fi contemporan cu noi”, spune Jonathan Schwartz.

Având această premisă în minte, producătorii au început să caute un actor potrivit. Simu Liu, un tânăr actor, ajuns în industria cinematografică din întâmplare, a părut cea mai potrivită alegere. Cariera lui Liu a început când a dat o probă pentru un rol secundar într-un film, fiind în căutarea unui job după terminarea liceului. Așa a ajuns să joace în «Pacific Rim», regizat de Guillermo del Toro. A urmat un rol într-un serial canadian și apoi proba pentru Shang-Chi. Nu a primit rolul imediat, dar ceva din felul în care a jucat i-a atras pe producători. În iulie 2019 l-au chemat la New York pentru o probă alături de Awkwafina, care deja primise rolul, iar interpretarea lui i-a dat pe toți pe spate.

A primit rolul, au urmat cinci luni grele de pregătire fizică și antrenamente, actorul luând foarte în serios scenele de arte marțiale și vrând să dea autenticitate lor.

“Acesta este primul super erou asiatic american din Universul Marvel. E un moment foarte important pentru noi, așteptăm de mult o astfel de clipă, să fim portretizați pe marele ecran. Cei mai mulți dintre noi, mai ales cei ai căror părinți au emigrat, nu ne-am văzut reprezentați așa de semnificativ. Am văzut numai stereotipuri. Sunt încurajat de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul ultimilor doi ani și cred ca Shang-Chi va fi o parte importantă a schimbării”, spune Liu.

SINOPSIS:

Shang-Chi, eroul acestui film, este „Stăpânul Kung-Fu” din Marvel Comics, prezentat acum într-o lumină nouă, modernă. Când el este atras în organizația clandestină a celor Zece Inele, devine forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele” este regizat Destin Cretton, iar din distribuție fac parte Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige și Jonathan Schwartz.

Filmul este distribuit în România de Forum Film în formatele 3D, IMAX și are premiera pe 3 septembrie 2021.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri