8 Aprilie 2021 publicat în Entertainment 19 share-uri

Se spune despre Grecia că fiecare piatră pe care calci a fost martora unei istorii de mii de ani și că insulele din țara elenă îmbină cu atâta măiestrie atmosfera paradisiacă și natura sălbatică încât cuceresc definitiv orice turist.

Kilometri întregi de plaje cu nisip fin, ape cristaline de un albastru amețitor, apusuri de soare romantice, preparate culinare excepționale și o istorie extrem de bogată – nu este de mirare că insulele grecești sunt considerate cea mai populară destinație pe mare din Europa. Este imposibil să creezi un top al locurilor din paradis, așa că îți vom împărtăși o listă a unora dintre cele mai atractive, populare și accesibile insule din Grecia.

1. Zakynthos, insula preferată de Artemis și Apollo

Peisajele idilice ale acestei minunate zone din Grecia i-ar fi făcut chiar și pe Artemis, zeița vânătorii, și pe fratele său geamăn Apollo, zeul luminii și al artelor, să o îndrăgească. Zakynthos găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje ale țării, respectiv Navagio, Laganas și Volimes și reprezintă unul dintre ultimele refugii ale țestoaselor Caretta Caretta. Dacă vrei să descoperi această zonă minunată optează pentru o ofertă de vacanță în Grecia cu dertour.ro și vei avea parte de o experiență inedită, care te încarcă cu energie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

2. Santorini, insula apusurilor de poveste

Poziționată în Marea Egee, Santorini face parte din Arhipelagul Insulelor Ciclade ale Greciei. Numită de greci Thira, această insulă este unică și spectaculoasă, fiind alcătuită din resturile unui crater vulcanic. Deși nu este foarte generoasă ca mărime, are o mulțime de plaje frumoase, printre care Plaja Roșie, numită așa după nisipul ei de lavă roșie.

3. Corfu, tărâmul mitic al lui Poseidon

Această insulă fermecătoare atrage anual mii de turiști din Europa care se bucură de întinderile sale de nisip și pietriș, monumentele istorice și religioase, satele pitorești atestate de UNESCO și frumusețea naturală a reliefului. Corfu este una dintre cele mai fascinante insule din Grecia, iar ospitalitatea oamenilor și confortul pe care îl oferă hotelurile deosebite, așa cum este resortul Acharavi Beach, fac dintr-o vacanță pe insulă una memorabilă.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

4. Lefkada, insula poeților

Are 117 kilometri de coastă, peisaje care îți taie răsuflarea, relief muntos fascinant, climat blând și o gastronomie delicioasă. Lefkada este locul din vechea Eladă unde s-au născut o mulțime de poeți și scriitori care s-au lăsat inspirați de frumusețea peisajelor sale naturale pentru a crea opere desăvârșite. Insula reprezintă locul perfect pentru familii și copii, dar și pentru amatorii de surfing și kiteboarding. Mulți ar spune că este locul potrivit pentru a înțelege mai bine viața insulei rurale grecești, așa că dacă te tentează o colecție minunată de golfuri ascunse și sate autentice de pescuit poți avea o vacanță de vis în Lefkada.

5. Rhodos, splendida insulă a trandafirilor

Este cea mai mare, populată și vizitată insulă din Arhipelagul Dodecaneze, a patra ca mărime din Grecia. Rhodos beneficiază de 300 de zile însorite pe an, fiind un obiectiv obligatoriu pentru toți cei îndrăgostiți de plaje spectaculoase și însorite. Insula, care este și oraș medieval, dispune de un avantaj deosebit, și anume cazarea este ieftină, lucru pe care îl poți observa dacă te cazezi, de pildă, la hotelul Zoes.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

6. Mykonos, o zonă grecească exclusivistă

Această insulă deosebită este considerată destinația cu cele mai frumoase străzi și peisaje. Faimoasă pentru viața de noapte, Mykonos poate fi vizitată la început sau final de sezon, temperaturile fiind accesibile și la început de iunie, dar și în septembrie. Marea albastră limpede reprezintă o adevărată atracție, la fel și casele pitorești cu străzi înguste și arhitectură cicladică.

7. Kefalonia, paradisul iubitorilor de natură

Cea mai mare dintre insulele ionice, Kefalonia are orașe de pescari, lacuri generoase, uriașe plantații aromatice de măsline și o uimitoare linie de coastă, unde stâncile albe se scaldă în ape cristaline. Plaje precum Skala și Myrtos stau învăluite în formațiuni de roci accidentate și pereți de chiparoși, așa că insula are un șarm irezistibil.

Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Multe dintre insulele grecești par desprinse dintr-o poveste fascinantă. Peisajele unice și autentice par învăluite în magie, iar odată ce vei ajunge să descoperi unul dintre aceste minunate tărâmuri, cu siguranță te vei îndrăgosti de minunățiile Greciei.

Sursa foto: Photo by Pixabay from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri