E poveste de iubire. Povestile de iubire sunt intotdeauna fascinante. Unele replici sunt geniale, trairile sunt redate atat de intens, atat de uman si de vampiric... Lucrurile si intriga se complica intotdeauna. Mereu intervin pericole si piedici, problematici si dileme morale. Intotdeauna trairile, sentimentele si deciziile personajelor te lasa masca.

Imaginati-va un vanator avand in sange instinctul de a-si ucide prada. Imaginati-va un vanator traind in permanenta printre potentiale victime, impunandu-si insa sa abordeze un alt stil de viata: sa nu ucida oameni. Imaginati-va cum se simte un astfel de vanator fata in fata cu cea mai ademenitoare dintre victimele sale, fata in fata cu mirosul de sange cel mai dulce din lume. Imaginati-va ca isi iubeste potentiala prada cu aceeasi forta incredibila cu care instinctele ii spun sa ii bea sangele. Va putea Eduard sa-si stapaneasca instinctele? Va putea sa o protejeze de el insusi pe fiinta iubita?

Va putea Bella sa renunte tocmai la ceea ce o face extraordinara in ochii lui Eduard: umanitatea sa? Daca ai fi victima si “daca viata ta ar fi tot ce ai putea sa-i daruiesti celui iubit, cum ai putea sa nu i-o dai? Daca ar fi cineva pe care l-ai iubi cu adevarat?” Ai renunta la viata ta umana si la multi dintre cei dragi fara sa-ti para nicio secunda rau? Bella isi doreste sa fie vampir. Eduard ar da orice sa mai poata fi din nou om. Fiecare dintre cei doi, Bella si Eduar, invidiaza lumea celuilalt si si-ar dori sa faca parte din ea. Isi doresc sa fie oricum impreuna. Indiferent de cum ar fi posibil.

Nu cred ca exista explicatie stiintifica si rationala pentru placerea nerationala cu care digeram lecturile cu vampiri. Nu cred ca exista argumente zdravene pentru aviditatea cu care bem pana la ultima picatura mitul vampirilor, il demolam, il luam cum ni se prezinta, il omoram sau il lasam sa se transforme dupa cum o cere imaginatia. Stiu insa ca acolo unde exista vampiri precum cei din neamul Cullen si oameni precum Bella exista tradari, secrete, pasiuni, umanitate, sens, logica, ratiune, stari de pasiune pura sange, foc, gheata, foame, sete si multa, multa... iubire. Una care se duce si te duce in eternitate. In opinia mea, primele doua volume ale seriei Amurg raman cele mai reusite. Toata seria merita insa citita. Este nemaipomenita!

Dana


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri