'Acasă', filmul de debut al lui Radu Ciorniciuc: Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival

Filmul a fost apreciat de juriul competiției internaționale a festivalului pentru provocarea profundă pe care o aduce, punând la îndoială certitudinile noastre.

Pentru Radu Ciorniciuc (regizor și co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) și Mircea Topoleanu (co-director de imagine), filmul este rezultatul a patru ani în care au urmărit și documentat experiențele familiei Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, în Delta Văcărești, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spațiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată - Parcul Natural Văcărești. Pe lângă filmul care spune povestea provocărilor pe care membrii familiei Enache le-au înfruntat împreună, echipa filmului, cu sprijinul unor voluntari inimoși și al unor organizații umanitare, a desfășurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educație și sănătate. Acesta a fost susținut de publicarea cărții „Acasă”, ce spune povestea în imagini a anului în care familia Enache s-a mutat din deltă în oraș, majoritatea fotografiilor fiind făcute de copiii care au trăit în Delta Văcărești.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

„Filmul s-a născut în mintea lui Radu Ciorniciuc, un regizor foarte talentat, deschis, flexibil, cu care am colaborat excelent. Mă bucur că atât eu, cât și editorul filmului, Andrei Gorgan, am fost implicați în procesul creativ al unui film de debut în care credem atât de mult.

Pentru mine este un film important cu o poveste intensă, care poate fi percepută drept traseul nostru ca specie umană, din sânul naturii în rigorile civilizației.”, spune Monica Lăzurean-Gorgan, producătorul filmului.

„Acasă”/ „Acasă, My Home” își continuă traseul festivalier în cadrul competiției Festivalului Internațional de Film de la Cracovia (Krakow Film Festival), care se desfășoară online între 31 mai - 7 iunie.

Documentarul „Acasă/ My Home”, regizat de Radu Ciorniciuc, este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producție Manifest Film, în co-producție cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda).

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri