Ediția a 15-a festivalului va avea în centru SCHIMBAREA și procesele prin care dai sens indignării și o transformi în acțiuni. În cartier sau în curtea școlii. În banca din spate sau în fața blocului. 

Comunicat de presă

Mai mult de 3000 de adolescenți au participat în ultimii 14 ani la fenomenul IDEO IDEIS, cel mai mare eveniment din România dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni. Timp de 14 ediții, orașul Alexandria le-a fost o a doua casă pentru o săptămână din august, atât lor cât și celor 6000 de spectatori prezenți an de an.

Din 2006 și până acum IDEO IDEIS a adus în Alexandria, orașul care nu a avut niciodată un teatru, peste 220 spectacole de teatru tânăr și profesionist și mai mult de 150 de ateliere de măiestrie și dezvoltare personală, festivalul demonstrând cu succes importanța proiectelor culturale în comunitățile locale.  IDEO IDEIS nu a propus niciodată rețete tinerilor care i-au trecut pragul, ci puncte de plecare pentru propriile întrebări și idei de unde pot porni în căutarea răspunsurilor.  Toate acestea sunt parte dintr-un program gândit pentru a le completa liceenilor educația formală, folosindu-se de instrumente artistice alternative.

Dat fiind status quo-ul global, festivalul îi încurajează anul acesta pe adolescenți să se implice în crearea „unui nou normal” potrivit nevoilor lor. Viitorul le poate aparține, doar dacă trăiesc un prezent care îi reprezintă  și le vorbește pe limba lor.

Ediția a 15-a festivalului se va desfășura în perioada 5 - 9 august și va avea în centru SCHIMBAREA și procesele prin care dai sens indignării și o transformi în acțiuni. În cartier sau în curtea școlii. În banca din spate sau în fața blocului. 

Festivalul crede în educația făcută cu grijă la nevoile participanților, iar siguranța și sănătatea lor a ghidat tot timpul deciziile de organizare. Anul acesta IDEO IDEIS va lua o formă nouă, adaptată măsurilor de siguranță în vigoare, și se va desfășura într-un format concentrat, în Alexandria și în celelalte orașe ale trupelor selectate, putând astfel să asigure în continuare calitatea experienței, dar într-un mediu care să poată respecta măsurile de distanțare socială și restricțiile de călătorie impuse.  În cazul în care evoluția situației va face imposibilă această formulă, organizatorii IDEO IDEIS sunt pregătiți să desfășoare activitățile exclusiv în mediul online, garantând astfel întâlnirea adolescenților cu trainerii, mentorii și masterclass-urile planificate, în perioada 5 – 9 august.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri