Maestru al comediilor de moravuri, Moliere ne propune si peste secole o satira a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia.

Sambata 3 octombrie, ora 19.00, la Teatrul National din Bucuresti, Sala Amfiteatru, a avut loc premiera piesei Tartuffe de Molière, in regia lui Andrei Belgrader, cu Horatiu Malaele in rolul unuia dintre cele mai cunoscute personaje ale comediei universale.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune si peste secole o satira a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodopera a comediei de caracter, Tartuffe aduce in scena prototipul individului hotarat sa parvina prin orice mijloace: patrunde in casa lui Orgon, ii cucereste pe acesta si pe mama sa si da peste cap toate planurile familiei. Dar, de indata ce isi atinge scopul, masca servila si umila cade, dezvaluindu-i adevarata fata, aceea de stapan fara scrupule.

Intr-o montare care mizeaza pe esenta comica a textului si pe talentul actorilor, noua premiera a Nationalului bucurestean aduce in scena o distributie de exceptie: Horatiu Malaele, Alexandru Georgescu, Ana Ciontea, Simona Bondoc, Magda Catone, Daniel Badale, Silviu Biris, Marius Rizea, Simona Popescu s.a.m.d.

Cu montarea de la TNB, Andrei Belgrader revine in tara, dupa aproape trei decenii de la interzicerea spectacolelor sale in Romania. Cu o bogata activitate teatrala in Statele Unite, considerat de critica de peste Ocean drept un maestru al absurdului, comicului si farsei, Andrei Belgrader a pus in scena texte celebre si a lucrat cu faimosi actori americani, printre care: John Turturro, Marisa Tomei, Isabella Rosellini, Frances McDormand, Woody Allen, Stanley Tucci, Liev Schreiber, Tony Shalhoub.

Andrei Belgrader traieste de cativa ani in Los Angeles, unde este profesor de actorie si regie la University of Sourhern California, fabrica de actori de la Hollywood. in anii cand a trait in New York a predat la Yale University si Juillard.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri