Noul film prezinta aventurile thriller ale justitiarei Salander, iar povestea ei este un mesaj de sustinere pentru victimele abuzurilor din lumea intreaga

Actrita Claire Foy, a carei personalitate difera total de cea a lui Lisbeth, a contribuit la definirea personajului pe care-l interpreteaza: ea a ales piercing-urile si a decis ca tatuajul imens de pe spate sa reprezinte un dragon din mitologia scandinava.

“Prizoniera in panza de paianjen” este primul film in limba engleza din serie, volumele anterioare fiind ecranizate in suedeza. Primele patru carţi din seria Millennium s-au vandut in 86 de milioane de exemplare, Lisbeth Salander devenind protagonista abia in romanul The Girl in the Spider’s Web, publicat in 2015. Povestea cinematografica va continua cu ecranizarea urmatoarei carţi din serie, The Girl Who Takes an Eye for an Eye, produsa tot sub egida Columbia Pictures.

Regizorul Fede Alvarez (cunoscut si pentru Evil Dead, Don’t Breathe) a contribuit la scenariul filmului, alaturi de Jay Basu si Steven Knight, pornind de la romanul bestseller al lui David Lagercrantz si personajele din seria “Millenium” a lui Stieg Larsson. Specialistii din echipa de productie (printre care mai multi laureati la Oscar pentru scenografie si montaj) au creat o atmosfera speciala, ce imbina actiunea in accente sumbre cu farmecul scandinav, reusind sa transmita emotie prin toate elementele vizuale, de la decoruri, costume, miscarea camerei, lumini, contrast, pentru a atinge scopul principal al regizorului: acela de a crea un film expresiv si impredictibil.

Distributia ii include pe Sverrir Gudnason (cunoscut pentru rolul din Borg vs. McEnroe), Lakeith Stanfield (alias Ed Needham), Sylvia Hoeks (Camilla Salander), Stephen Merchant (Frans Balder), Claes Bang (Jan Holster), Christopher Convery (August Balder), Vicki Krieps (Erika Berger), Cameron Britton (Plague) si Synnøve Macody Lund (Gabriella Grane).

Producţia Scott Rudin/Yellow Bird/Pascal Pictures/Cantillon Company prezentata de Columbia Pictures si Metro Goldwyn Mayer Pictures, in asociere cu Regency Enterprises, dureaza 117 minute, se adreseaza persoanelor cu varste de minimum 15 ani si este distribuita in Romania de InterComFilm Distribution.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri