12:07, 22 Iulie 2016 publicat în Entertainment 15 share-uri

Gradina Botanica Bucuresti e cinema outdoor pe 29 si 30 iulie!

Comunicat de presa

Cerul liber, o pajiste intinsa, mii de paturi aliniate pe covorul verde si tot atatea priviri atintite asupra ecranului de cinema. Asa arata, in fiecare iulie, privelistea evenimentului Marele Picnic ShortsUP, un festival care reinterpreteaza prin film si muzica unul dintre cele mai frumoase colturi verzi din capitala. Foto.

Citeste si:
Festivalul Internațional De Film Independent ANONIMUL anunță a 18-a...
Festivalul Internațional De...

A 3-a editie a Marelui Picnic cinematografic va avea loc in doua seri consecutive, vineri, 29 iulie si sambata, 30 iulie, incepand de la ora 19.00, la Gradina Botanica Bucuresti si va include proiectii de film, concert de jazz, video mapping si ateliere interactive. Nevoia de evadare, dorinta de libertate si apropierea de natura in mijlocul aglomerarilor urbane se vor regasi pe ecran in scurtmetrajele difuzate in cadrul evenimentului, un mix de comedie, fictiune si animatie compatibile cu starea de vacanta a celor prezenti la eveniment.

Fiecare din noi ascunde un potential nedescoperit - e nevoie sa depasesti limitele confortului ca sa descoperi cine esti cu adevarat. O lectie de viata si un scurt manual de cum sa devii erou pentru cei de langa tine se regaseste in fictiunea Talismanul salvator (r. Matthew Moore, Australia, 2013), premiata cu Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival si proiectata la Marele Picnic vineri, 29 iulie. Trailer.

Citeste si:
Festivalul de filme drive-in a ajuns pe litoral
Festivalul de filme drive-in...

Intr-o lume ideala, imaginatia ne-ar ajuta sa scapam de monotonia joburilor de zi cu zi – e premisa scurtmetrajului Tigri la coada (r. Benoit Chieux, Franta, 2014), o animatie ludica premiata la Seoul International Cartoon Animation Festival despre pactul secret dintre creativitate si lene, o poveste care va aduce zambete in gradina cu filme.

Sambata, spectatorii vor calatori in comunitati vecine si vor testa alternativa unei vieti departe de bine-cunoscutul ”acasa” alaturi de personajul scurtmetrajului In salbaticie (r. Amanda Forbis, Wendy Tilby, Canada, 2011), un englez care se muta in Canada anilor 1909. Este evident nepotrivit pentru loc, dar scrisorile catre cei de-acasa sunt optimismul intruchipat si il vor ajuta sa ia o decizie importanta. Animatia lui Armanda Forbis ajunge la ShortsUP dupa ce a fost nominalizata la Oscar si premiata la Genie Awards.

Tot din programul de sambata face parte si scurtmetrajul Raspunsuri (r. Michael Goode, SUA, 2015), cel mai bun film scurt de actiune la Santa Barbara International Film Festival. Imediat dupa ce paraseste lumea in urma unui accident de masina, victima are sansa sa afle raspunsuri la cateva intrebari-cheie, printre care si cea mai importanta: care a fost sensul vietii?

Marele Picnic ShortsUP, editia a 3-a, va fi deschis vineri, de la ora 20.00, cu un concert JazzyBIT, trio de jazz si funk format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe), care va provoca publicul la miscare si visare in iarba. In ambele seri, proiectiile de film vor fi precedate de un show de live-drawing digital pe copacii din Gradina Botanica si de o serie de ateliere interactive.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturi, ca la un adevarat picnic cinematografic. Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate in avans prin Eventbook, MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei/ seara si 35 lei/abonament dar si la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 40 lei/abonament, in limita locurilor disponibile.

In cazul in care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat urmator, vineri 5 august si sambata 6 august. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Marele Picnic este un proiect inclus in programul ”Bucuresti, Orasul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub si Primaria Municipiului Bucuresti. Fotografii de la editia precedenta Marele Picnic ShortsUP pot fi regasite aici.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri