12:03, 24 Martie 2009 publicat în Entertainment

Aziyade este un roman semi-autobiografic, bazat pe jurnalul tinut timp de trei luni de Pierre Loti. In el se regaseste povestea lui Loti, in varsta de 27 de ani implicat intr-o relatie intima ascunsa, cu o cadana. Desi Aziyade a fost una dintre multele cuceriri din viata aventuroasa a romanticului Loti, ea a fost dragostea vietii lui, acesta purtand tot restul vietii un inel de aur inscriptionat cu numele ei.

Aziyade, unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste scrise vreodata se continua cu Fantoma Orientului, acesta fiind un ultim omagiu adus aceleia care a fost stapana inimii lui.

O exceptionala autobiografie a unui om extraordinar de interesant. Noel Perrin, Washington Post

Acest povestitor ale carui vorbe vrajesc boem, exotic si extraordinar de romantic si-a petrecut intreaga viata incercand sa scape de constrangerile vietii burgheze. Multe dintre cartile lui ofera amintiri pline de remuscari, atat de personale, atat de intime incat cititorul este uimit sa descopere o asemenea profunzime a sentimentelor. A calatorit pe Marile Sudului, in Asia si Orientul Mijlociu, a iubit cu pasiune profunda si libertate si a scris unele dintre cele mai frumoase romane si carti de calatorie. Atat adorat cat si blamat de societatea franceza, Loti a trait o viata despre care majoritatea romanticilor indraznesc doar sa scrie. Prin muzica, frumusetea si parfumul ce ii insotesc operele, Pierre Loti ramane unul dintre scriitorii francezi originali ai celei de-a doua jumatati a secolului XIX. Edmund Gosse, critic literar

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Autor: Pierre Loti
Traducere: Dan-Radu Coman

Un roman aparut la TKJ Publishing House

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri