Romanul Harta iubirii este o apologie a iubirii si a puterii sale de-a invinge diferentele culturale. Structurata pe doua planuri, naratiunea urmareste destinele uimitor de asemanatoare a doua femei pe care dragostea le poarta spre acelasi tarim misterios si exotic Egiptul.

Mergand la Cairo sa se documenteze pentru un proiect si totodata sa descopere lumea barbatului pe care il iubeste, tinara ziarista americana Isabel Parkman aduce cu sine un cufar cu jurnale si obiecte personale ale strabunicii sale si o intilneste pe Amal, una dintre rudele ei egiptene de care familia se indepartase.

Impreuna, cele doua femei se lasa in voia unei investigatii mult mai pasionante – descifrarea carnetelor scrise in engleza si araba din cufar. Din praful unui secol de uitare se iveste astfel tulburatoarea poveste de dragoste dintre strabunicii lui Isabel – lady Anna Winterbourne, o tinara vaduva englezoaica, si Sharif al-Baroudi, un nationalist egiptean credincios cauzei sale. Descrierea Egiptului din timpul ocupatiei britanice si din perioada actuala confera romanului o uimitoare autenticitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman

„Un roman de care membrii juriului Booker Prize s-au declarat cuceriti in unanimitate. Harta iubirii este povestea unei pasiuni avind drept scena desertul, o carte care imbina exotismul oriental si provocarile istoriei recente.” (The Guardian)

„Un roman care aminteste de scrierile lui Gabriel García Marquez si Isabel Allende.” (The Guardian)

Roman nominalizat la Booker Prize 1999!

Autor: Ahdaf Soueif

Traducere din limba engleza si note de Ada Tanasa

Editura Polirom


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri