9 Decembrie 2015 publicat în Entertainment 2 share-uri

"Recolta" a fost nominalizat la Man Booker Prize in 2013, iar in 2014 a castigat James Tait Black Prize Fiction.

„Recolta” a fost nominalizat la Man Booker Prize in 2013, iar in 2014 a castigat James Tait Black Prize Fiction. In vara lui 2015 a fost desemnat castigatorul prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award, in valoare de 100.000 de euro.A doua zi dupa strangerea recoltei, locuitorii unui satuc englezesc zaresc pe cer doua fuioare de fum, care ii umplu de presimtiri sumbre. Primul vine de la acareturile stapanului: porumbarul a luat foc si o parte din recolta este compromisa. Cel de-al doilea vine din padure si vesteste sosirea unor straini. Hotarati sa caute un tap ispasitor printre nou-veniti, satenii pleaca intr-o expeditie de pedepsire a intrusilor, dar declanseaza un cumplit lant de razbunari, care, in doar sapte zile, ameninta sa distruga satul din temelii. Intre timp, un alt nou venit a fost vazut luand notite si facand schite ale pamantului, iar prezenta lui, mai mult decat a oricui altcuiva, este cea mai mare amenintare pentru echilibrul satului.

Intr-o proza supla, care curge in cadente lirice, Jim Crace ne ofera o poveste cu subtile rezonante biblice, despre o comunitate care se lupta sa ramana neschimbata in siajul istoriei. Aceasta lume frumos evocata persista in mintea cititorului mult dupa ce a trecut de ultima pagina a romanului.

„Un roman care merita sa stea alaturi de operele marelui mentor al lui Crace, William Golding.“ - Sunday Times

„Jim Crace stie cu o precizie de maestru ce trebuie spus si ce trebuie doar sugerat. Recolta este de departe cel mai bun roman al anului.
“ - The Spectator

Autor: Jim Crace

Carte aparuta la editura All si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri