9 Decembrie 2015 publicat în Entertainment 2 share-uri

"Recolta" a fost nominalizat la Man Booker Prize in 2013, iar in 2014 a castigat James Tait Black Prize Fiction.

„Recolta” a fost nominalizat la Man Booker Prize in 2013, iar in 2014 a castigat James Tait Black Prize Fiction. In vara lui 2015 a fost desemnat castigatorul prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award, in valoare de 100.000 de euro.



A doua zi dupa strangerea recoltei, locuitorii unui satuc englezesc zaresc pe cer doua fuioare de fum, care ii umplu de presimtiri sumbre. Primul vine de la acareturile stapanului: porumbarul a luat foc si o parte din recolta este compromisa. Cel de-al doilea vine din padure si vesteste sosirea unor straini. Hotarati sa caute un tap ispasitor printre nou-veniti, satenii pleaca intr-o expeditie de pedepsire a intrusilor, dar declanseaza un cumplit lant de razbunari, care, in doar sapte zile, ameninta sa distruga satul din temelii. Intre timp, un alt nou venit a fost vazut luand notite si facand schite ale pamantului, iar prezenta lui, mai mult decat a oricui altcuiva, este cea mai mare amenintare pentru echilibrul satului.

Intr-o proza supla, care curge in cadente lirice, Jim Crace ne ofera o poveste cu subtile rezonante biblice, despre o comunitate care se lupta sa ramana neschimbata in siajul istoriei. Aceasta lume frumos evocata persista in mintea cititorului mult dupa ce a trecut de ultima pagina a romanului.

„Un roman care merita sa stea alaturi de operele marelui mentor al lui Crace, William Golding.“ - Sunday Times

„Jim Crace stie cu o precizie de maestru ce trebuie spus si ce trebuie doar sugerat. Recolta este de departe cel mai bun roman al anului.
“ - The Spectator
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Autor: Jim Crace

Carte aparuta la editura All si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri