Natura este cu adevarat uluitoare.Se manifesta in moduri atat de surprinzatoare, iar sufletul uman ramane vrajit. Sa vezi pe viu aceste locuri, poate fi o experienta marcanta dar, multumita internetului, putem face astazi, chiar o incursiune virtuala. Descopera locuri fascinante, despre care, probabil nu ai stiut. La pozitia a 6-a, e o surpriza!

4. Lacurile Roz din Australia

Foto: Shutterstock.com; lacul roz, Australia, Stirling Range

Atunci cand te gandesti la culoarea unui lac… desigur iti imaginezi: albastru in toate nuantele, maroniu sau poate verde. Dar te-ai gandit vreodata ca exista si lacuri roz? Ei bine, da, exista.

Aceste lacuri roz se afla in Australia, regiunea Stirling Range; culoarea aceasta ramane inca un mister pentru oamenii de stiinta! Pana acum, singura teorie acceptata este aceea ca aceasta culoare s-ar datora unei compozitii ridicate de sare, ce se gaseste in apele acestui lac.

De exemplu, Lacul Hiller este de zece ori mai sarat decat un ocean, iar aici traieste si o micro-alga denumita Dunaliella Salina care „adora” sarea. Acest organism produce un pigment ce absoarbe lumina precum beta-carotenul, substanta care face ca morcovii sa fie portocalii, iar unele soiuri de varaza, mov.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Foto: Shutterstock.com, lac roz, Australia, Stirling Range


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri