1 Noiembrie 2013 publicat în Entertainment 27 share-uri

Premiere de gala au loc la Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Brasov. Abis Studio lanseaza in data de 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnisoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gala la Bucuresti chiar in seara de Halloween. Evenimentul se va desfasura in aceasta seara, in centrul capitalei, la Cinema Pro, in prezenta echipei dar si a numerosi invitati din industria cinematografica, vedete de televiziune, personalitati marcante ale vietii culturale romanesti.

Proiectii de gala vor fi organizate in urmatoarele zile la Cluj (vineri, 1 noiembrie, Cinema Florin Piersic, ora 20:00) si Targu Mures (sambata, 2 noiembrie, Cinema Arta, ora 19 :00) in prezenta regizorului Alexandru Maftei si a actorilor Anatasia Dumitrescu, Ioana Sandu si Ovidiu Ghinita. Domnisoara Christina va avea o proiectie speciala in inchiderea Dracula Film Festival - Brasov, duminica 3 noiembrie 2013, de la ora 20:00.

Actiunea filmului se intampla in Romania perioadei interbelice.Tanarul pictor Egor Paschievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern) impreuna cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observa ca intreaga ei familie o venereaza pe Domnisoara Christina, matusa ucisa in imprejurari neclare pe cand avea doar 20 de ani, in timpul rascoalelor din 1907.

Vezi trailerul filmului Domnisoara Cristina:

 Egor este atras intr-un mod inexplicabil de portretul Domnisoarei Christina si incepe sa o viseze. Curand insa granita dintre vis si realitate se estompeaza iar Domnisoara Christina (Anastasia Dumitrescu), indragostita de Egor, este adusa inapoi la viata prin ritualuri oculte chiar de catre familia ei.

Cand realizeaza insa ca viata Sandei este in pericol, Egor decide sa lupte cu strigoiul. Din distributia filmului fac parte Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghinita, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pusa, Andreea Gheorghe. “Domnisoara Christina” este unul dintre cele mai indraznete filme realizate in Romania in ultimii 20 de ani, care pe langa o distributie de exceptie, beneficiaza din plin de efecte speciale si de o directie vizuala rar intalnita in productiile autohtone. Imaginea este semnata de Radu Aldea, Adriana Ionica a supervizat cu succes echipa responsabila cu efectele speciale iar producatorul filmului este Gabriel Antal.

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu si costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epoca. Muzica originala a compozitorului englez Jon Wygens inregistrata in studio cu o orchestra simfonica, alaturi de coloana sonora 5.1 surround semnata de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

Absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti in 1994, Alexandru Maftei face parte din prima generatie de regizori de film post decembrista. Debutul sau pe marile ecrane, comedia dulce amaruie "Buna! Ce faci?"(Rollin Studio, 2011), a fost descrisa in revista americana "Variety" drept "o gura de aer proaspat" in contextul cinematografiei romanesti sumbre. Alexandru Maftei a mai regizat sapte din cele paisprezece episoade ale serialului romanesc “Lombarzilor 8" ( B1TV, 2006) precum si mediu metrajul de televizune despre “Stefan cel Mare si Sfant" (Rollin Studio, TVR, 2006) prezentat in cadrul emisiunii "Mari Romani". Alexandru Maftei are la activ sute de spoturi publicitare, din care numeroase premiate in competitii internationale. La numai 24 de ore de la lansare, trailerul filmului „Domnisoara Christina” a fost vizualizat de peste 100.000 de oameni in retelele sociale si are deja o comunitate puternica de fani.

Filmul este o productie Abis Studio realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media.



Site-ul oficial: www.domnisoarachristina.ro" www.domnisoarachristina.ro
Facebook: www.facebook.com/domnisoarachristinafilmul

“Domnisoara Christina” este distribuit de Abis Studio

De vineri 1 Noiembrie filmul va putea fi urmarit in Bucuresti (Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, Glendale Studio, Cinemateca Union, Cinema Patria - sala Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza), Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema City Polus), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Ploiesti (Cinema City, Cinema Premiera), Braila (Cinema City), Pitesti (Cinema City), Timisoara (Cinema City), Arad (Cinema City Atrium si Cinema City Galleria), Tg Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Tg Mures (Cinema Arta), Constanta (Cityplex, Cinema City), Brasov (Cityplex), Oradea (Cortina Digiplex), Satu Mare (Grand Mall Satu Mare), Ramnicu Valcea (Cinema Ostroveni), Calarasi (Cinema Orizont), Vaslui (Eurocinema SilverMall), Slatina (Cinema Slatina), Iasi (Cinema Victoria), Botosani (CineGrand, Cinema Unirea), Piatra Neamt (Cinema Dacia), Medias (Cinema Mediensis). In plus, filmul va putea fi vazut in proiectii speciale la Odobesti (Casa de Cultura Odobesti), Bistrita (Centrul Multicultural Sinagoga), Focsani (Ansamblul folcloric Tara Vrancei).

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri