Pentru ca si noua ne place sa en amuzam pe seama lor, nu-i asa? Haideti sa ne incepem saptamana razand. Ei bine, da, suntem si putin rautacioase, dar tocmai pentru ca glumele pot fi decodate si din punct de vedere sociologic, am zis… de ce nu? Haideti sa radem putin de barbati!

Sistemul patriarhal este adanc intiparit in mentalul nostru colectiv, bancurile si afirmatiile sexiste sunt inca un lucru atat de comun. Altfel nu ar fi existat aceasta campanie a Natiunilor Unite care arata cum sunt inca private femeile si rolul lor in societate pe internet: Discriminare in Era 2.0. Ce crede internetul despre femei, potrivit Google

Aproape in orice grup dominat de barbati este imposibil sa nu auzi si o remarca care noua nu ni s-ar parea prea amuzanta, dar care pe ei ii determina sa rada copios.

Asadar, bancurile au si o conotatie sociala forte. Glumele sunt vazute de sociologi ca o manifestare a unei identitati de grup si a unei solidaritati cu privire la identificarea cu un set de valori. (Mahadev Apte)

Giselinde Kuipers a subliniat faptul ca glumele nu sunt doar o modalitate de a comunica despre un anume subiect uneori, ci si o modalitate prin care oamenii se unesc aratand anumite pozitii ierarhice in raport cu un alt grup.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Rasul si glumele sunt expresia unui grup social particular, ce creeaza o senzatie de conspiratie si de solidaritate dar si o forma de excludere prin ridiculizare si prin stabilirea unui raport de dominare si de putere.
De exemplu, atunci cand auziti intr-un grup de barbati o gluma sexista de genul: “In atentia tuturor femeilor: A aparut o noua tigaie, cu protectie electronica impotriva arderii mancarii. Aceasta este dotata cu un senzor care, atunci cand mancarea este aproape gata, deconecteaza internetul, opreste televizorul si blocheaza semnalul telefonului mobil”.
sau „Suna blonda la CFR:
-Imi spuneti va rog cat face trenul din Tg.Mures pana in Bucuresti?
-O secunda...
-Multumesc!!!”
…cel mai bine ar fi, constientizand ca bancurile sunt o modalitate prin care cultura dominanta patriarhala este exprimata la nivelul cel mai simplu posibil, sa nu mai radem solidar ci sa contracaram cu aceleasi arme!

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Kaufland anunță programul magazinelor de Paște TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

:)) Cultura populara a inceput sa fie din ce in ce mai bogata in materie de bancuri care ne dau si noua, femeilor satisfactie. Si credeti-ne pe cuvant, acestea sunt de-a dreptul savuroase! Muaaaahahaa! :))

23 de bancuri rautacioase despre barbati

1. - De ce sunt bancurile cu blonde si femei asa de scurte?
- Sa le inteleaga si barbatii...

2. - De ce nu prea fac femeile glume cu barbati?
- Din dragoste pentru animale…

Foto: Shutterstock.com; barbat, barbat amuzant

3. - De ce au nevoie barbatii de reluari la transmisiile sportive?
- Pentru ca dupa 30 de secunde au uitat deja ce s-a intamplat...

4. - Ce considera un barbat "restaurant de lux"?
- Orice birt la care nu trebuie sa stai in picioare...

5. - De ce sedintele de psihoanaliza dureaza mai scurt la barbati decat la femei?
- Cand e timpul sa se plaseze in copilarie barbatii sunt deja acolo...

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

6. - De ce sunt nevoie de milioane de spermatozoizi pentru a fertiliza un ovul
- Pentru ca niciunul nu s-ar opri (in ruptul capului) sa intrebe pe unde sa o ia...

7. - De ce au nevoie barbatii de reluari la transmisiile sportive?
- Pentru ca dupa 30 de secunde au uitat deja ce s-a intamplat...

8. - Cum se numeste un barbat incatusat
- Unul in care poti avea incredere!

9. - De ce le plac barbatilor femeile istete?
- Deoarece contrariile se atrag...

Foto main: Shutterstock.com; femeie care rade


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri