3 Mai 2013 publicat în Entertainment 108 share-uri

Se intampla adesea sa vrem sa ne gasim linistea interioara. Tumultul vietii ne ia uneori pe nepregatite. Intrebari si ganduri istovitoare ne populeaza mintea… si cautam pacea. Uneori, muzica este cel mai bun “medicament”. In singuratate, iti poti relaxa mintea si trupul, ascultand aceste 5 compozitii celebre, dominate de suntele pianului.

1. Erik Satie - Gnossienne No.1

Erik Satie este un important compozitor si pianist francez, din aceeasi generatie cu Debussy. Cele mai cunoscute compozitii ale sale sunt Trois Gymnopédies (1888), Trois Sarabandes (1887) si Trois Gnossiennes (1890). Muzica lui Satie este caracterizata de un aer melancolic, usor ezitant, dar in acelasi timp exotic.

2. Mozart - Piano Concerto No.23 In A Major, K 488 Adagio

Este uimitor in legatura cu aceasta compozitie a celebrului Wolfgang Amadeus Mozart, ca genereaza instantaneu o stare de bine inexplicabila. Suntele acestei compozitii sunt precum un limbaj al sufletului si, ceea ce este cu atat mai frumos este faptul ca aceasta melodie transcede peste veacuri.

3. Debussy, Clair de lune

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute compozitii ale lui Claude Debussy, ce face parte din Suita Bergamesque. Prin sunetele pianului, Debussy recreeaza un moment magic – noaptea cu luna plina, noaptea aceea luminoasa care ne umple de buna-dispozitie, de cele mai multe ori. De magie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

4. Arvo Part - "Spiegel im Spiegel'

Arvo Part este un compozitor contemporan estonian foarte important. Muzica sa minimalista lasa loc pentru foarte multa liniste sufleteasca. Arvo Part este un compozitor de muzica sacra. Spiegel im Spiegel (Oglinda in oglinda) creata in anul 1978, este una dintre cele mai cunoscute compozitii ale lui Arvo Part.

5. Chopin - Nocturne Op.48 No.2

Frédéric Chopin este un compozitor polonez, considerat a fi unul dintre cei mai mari compozitori romantici. De altfel, dintre suntele pianului pe muzica sa, se disting trairi romantice profunde.


Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri