Stiinta, vrajitorie, tabuuri stravechi si un manuscris pierdut care aprinde o iubire interzisa. Roman publicat in 40 de tari, in curs de ecranizare la Warner Bros.

In inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descopera in cursul cercetarilor ei un manuscris alchimic – Ashmole 782 – aflat sub o vraja. Desi se trage dintr-un neam vechi si celebru de vrajitoare, Diana a renuntat de mult la mostenirea familiei sale in favoarea cercetarii universitare si a unei vieti obisnuite, asa ca, dupa o analiza sumara, returneaza manuscrisul.

Dar descoperirea ei pune in miscare o intreaga lume fantastica, atragand pe urmele sale deopotriva demoni, vrajitoare si vampiri. Printre ei se afla si Matthew Clairmont, un vampir genetician pasionat de teoriile lui Darwin, pe cat de periculos, pe atat de enigmatic.

Relatia care se infiripa intre cei doi ameninta sa spulbere pacea fragila care domneste de secole in lumea lor. O poveste romantica sofisticata si plina de suspans ii uneste in incercarea de a descoperi secretele manuscrisului, intre ale carui pagini se afla cheia unui trecut misterios si a unui viitor nesigur.

Deborah Harkness este profesor de istorie la University of Southern California. A fost inclusa in programe prestigioase, precum Fulbright si Guggenheim, a primit, de asemenea, o bursa de la National Humanities Center, iar cea mai recenta lucrare universitara a ei este o cercetare despre Londra elisabetana si revolutia stiintifica.

Cartea pierduta a vrajitoarelor, primul sau roman si primul volum al unei trilogii, a fost tradus in patruzeci de limbi. S-a bucurat de succes international inca de la aparitie si este in curs de ecranizare Warner Bros.
Cartea poate fi achizitionata la un pret special de pe www.litera.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri