Romanul acesta, ca si Becoming Madame Mao, este de fapt o rescriere fictionalizata a istoriei. Anchee Min redefineste figura imparatesei ce a intrat in istoria Chinei drept "o maestra a raului pur si a intrigii".
Imparateasa Orhidee este povestea captivanta a unei tinere fete manciuriene care, pentru a-si salva familia din ghearele saraciei si pentru a evita casatoria cu varul ei retardat, participa la selectia concubinelor imperiale, in numar de trei mii. Odata aleasa una dintre cele sapte sotii ale imparatului Hsien Feng, Orhideea trebuie sa infrunte misterele, intrigile, ritualurile si superstitiile Orasului Interzis, in care va ramine timp de 46 de ani, pina la sfirsitul vietii ei.

Datorita frumusetii, istetimii si simtului sau politic, Orhideea va urca una dupa alta treptele ierarhiei imperiale, cucerind tronul si devenind ultima imparateasa a Chinei.

Romanul acesta, ca si Becoming Madame Mao, este de fapt o rescriere fictionalizata a istoriei. Anchee Min redefineste figura imparatesei ce a intrat in istoria Chinei drept "o maestra a raului pur si a intrigii", infatisindu-ne o femeie puternica, fermecatoare si inteligenta, capabila sa guverneze o tara in plina criza, ruinata de razboaiele opiului, jefuita de straini si aflata in pragul unor schimbari politice cu ecouri pe plan mondial.

"Imparateasa Orhidee este o ocheada imaginara aruncata in lumea intrigilor din Orasul Interzis, o carte despre puterea si violenta sexului, despre loialitate si tradare, despre ultima si mult ponegrita imparateasa a Chinei." (The Guardian)

Autor: Anchee Min

Traducere: Mihaela Negrila

Editura Polirom
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri