1 Octombrie 2012 publicat în Entertainment 18 share-uri

Intre magie si neurologie exista asemanari ce pot parea surprinzatoare pentru necunoscatori. Iepuri care ies din palarii, jocuri de oglinzi, fum... Acestea sunt imaginile pe are le avem in minte atunci cand ne gandim la iluzionism. Si totusi...

Iluzia numarul 1 cu Apollo Robbins:

Iluzia numarul 2 cu Apollo Robbins:

Magie si iluzionism in cercetare

Dupa ce ani de zile au ignorat acest domeni, cercetatorii au inceput sa constientizeze ca practicile folosite de catre magicieni pentru a manipula creierul uman reprezinta un instrument foarte bun pentru intelegerea creierului si a functionarii sale. „Ne punem aceleasi intrebari (n.r. cercetatori si iluzionisti)”, spune la randul sau, Christof Koch, cercetator la California Institute of Technology in Pasadena. „Doar ca ajungem la o anumita problematica privind din unghiuri de vedere diverse”.

Iluzia numarul 3

Cele trei principii de baza din magie

Exista trei principii de baza in magie: memoria, exploatarea si manipularea atentiei.
Magia este o arta straveche, iar magicienii profesionisti isi iau foarte in serios munca, studiind o literatura vasta si descoperind noi metode pentru iluzionsim. Cheia fundamentala a magiei este sa ii intelegi pe oameni – experientele lor, asteptarile lor, ingrijorarile, in acest fel, magicienii reusind sa manipuleze audienta cu precizie si indemanare. Abilitatea de a intelege perceptia este esentiala in aceasta arta. Doar asa poti sa creezi si sa mentii o iluzie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Magicienii isi folosesc talentul atat pentru a distrage atentia audientei dar si pentru a indrepta atentia acesteia catre ceea ce doreste el. Magicianul exploateaza perceptia normala a creierului cu privire la anumite actiuni. Isi misca ochii si mainile, astfel incat perceptia este alterata. Magicianul trebuie sa fie extrem de abil in incercarea sa de a distrage atentia audientei de la miscarile mainilor sale. Magicianul ne poate manipula mintea astfel incat sa acceptam informatii false.

„Jobul meu este acela de a-ti fura atentia si de a profita de acest lucru”, spune magicianul Apollo Robbins intr-un interviu pentru Fox News:

Iluzia numarul 4 - Apollo Robbins intr-o emisiune Fox News. Iluzionistul este foarte carismatic si apreciat si pentru talentul sau de bun performer:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri