1 Octombrie 2012 publicat în Entertainment 18 share-uri

Intre magie si neurologie exista asemanari ce pot parea surprinzatoare pentru necunoscatori. Iepuri care ies din palarii, jocuri de oglinzi, fum... Acestea sunt imaginile pe are le avem in minte atunci cand ne gandim la iluzionism. Si totusi...

Literatura de specialitate explica ce procese neuronale au loc atunci cand magicienii executa astfel de trucuri. Oamaenii de stiinta pot folosi iluzii similare pentru a studia mai apoi mecanismele cognitive si de perceptie ale creierului. Mai nou, tehnicile din magie au devenit foarte interesante pentru cercetari clinice in scopul terapiilor.

Adaugand principiile esentiale din lumea iluzionismului, cercetatorii incearca sa desluseasa probleme cu atentia, memoria, deficientele de ordin social. Ei incearca sa dezlege misterul unui creier sanatos si sa descopere principalele cauze ale unor boli cum ar fi autismul.

De exemplu, indivizii care sunt afectati de aceasta boal au un altfel de mod de a se raporta la lumea exterioara si de cele mai multe ori, starea lor este insotita de o privire anormala. Modul cum magia poate sa distraga atentia vizuala poate sa dezvaluie noi metode de tratare a acaestei boli, arata Brainfacts.org. In acelasi timp, cercetatorii pot folosi iluzionismul in tratarea unor boli ca dementa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Magia este deci, noul Graal al cercetarilor din neurostiinta, oferind noi perspective asupra modului cum functionam.

Iluzia numarul 5 cu Apollo Robbins:

Sursa foto home page: Image Editor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri