12:10, 1 Octombrie 2012 publicat în Entertainment 26 share-uri

Intre magie si neurologie exista asemanari ce pot parea surprinzatoare pentru necunoscatori. Iepuri care ies din palarii, jocuri de oglinzi, fum... Acestea sunt imaginile pe are le avem in minte atunci cand ne gandim la iluzionism. Si totusi...

... domeniul e cu mult mai fascinant. Iar magicienii sunt adevarati maestri ai manipularii psihologice.

Mai mult decat atat, magia este un domeniu extrem de interesant si mai nou, o noua pista pentru neurocercetatorii care cauta sa inteleaga modul cum functioneaza creierul uman si care sunt cauzele unor boli cum ar fi autismul sau dementa.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Priviti aceasta iluzie vizuala uimitoare. Cand va fixati atentia in zona capetelor veti vedea ca modele se invart, iar daca va fixati atentia in zona mainilor sau picioarelor, acestea se vor misca dintr-o parte in cealalta.

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...

Care este asemanarea intre neurostiinta si magie?

In timp ce neurocercatatorii incearca sa inteleaga ce se intampla in creierul uman atunci cand traim iluzii, magicienii incearca sa exploateze la maxim perceptiile creierului uman.

In cadrul unei conferinte in neurostiinta, cercetatorul Eric Mead si magicianul Apollo Robbins s-au aflat fata in fata pentru a discuta despre legaturile dintre magie si neurostiinta, aratand ca doua domenii ce par atat de diferite, sunt de fapt, surprinzator de asemanatoare.

In acelasi timp, National Geographic a dedicat o serie denumita Brain Games (Jocurile creierului) unor trucurilor de magie. Magicienii Apollo Robbins si David Copperfield sunt starurile acestui program.

Priviti aceste iluzii pe care le performeaza Apollo Robbins si care va vor incanta si va vor fura exclamatii, fara indoiala si apoi descoperiti care sunt principiile fundamentale ale magiei, principii exploatate de neurocercetatori astazi:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri