Cele mai frumoase citate despre iubire pornite din inimile unor mari umanisti

12:05, 10 Mai 2011 publicat în Cultura

Am strans aici o parte dintre cele mai frumoase citate despre iubire, pentru a umple sufletele de optimism. 'Viata este ea insasi un citat' a spus scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, insa probabil ca ar fi fost mai completa meditatia sa, daca ar fi sunat asa: 'Viata este ea insasi un citat despre iubire'. Vietile noastre ale tuturor sunt citate despre iubire...

Mari personalitati ale lumii au lasat in urma lor cuvinte care descriu in fapt, cel mai frumos sentiment de pe Pamant - iubirea.

• Platon - citate despre iubire --> (427-347BC) filosof grec a carui intelepciune a transgresat milenii.

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

“La atingerea iubirii, oricine devine poet”.

“Fiecare inima canta un cantec incomplet, pana cand o alta inima ii raspunde fredonand. Cei care isi doresc sa cante vor gasi mereu un cantec”.

Citeste si:
Oamenii din viețile noastre îndeplinesc 5 roluri...
Oamenii din viețile noastre...

de la Khalil Gibran - citate despre iubire; Khalil Gibran (1883-1931) a fost un poet, mistic si pictor american, originar din Liban. Opera sa este cu desavarsire impresionanta, plina de iubire si intelepciune. A scris “Profetul” si “In gradina profetului”.

“Viata fara iubire este ca un copac fara flori si fara fructe”.

“Asa cum dragostea te incoroneaza, asa te crucifica”.

“Daca iubesti pe cineva, lasa-l sa plece, fiindca daca se va intoarce, va fi pentru totdeauna al tau. Si daca nu se va intoarce, inseamna ca nu a fost niciodata al tau”.

Citate despre iubire ramase de la Hermann Hesse - romancier si poet suedez, nascut in Germania. A trait in perioada 1877-1962 si a primit in anul 1946 Premiul Nobel pentru Literatura. A scris “Lupul de stepa” si “Jocul Margelelor de Sticla”.

“Oh, dragostea nu este aici pentru a ne face fericiti. Eu cred ca exista ca sa ne arate cat de mult putem indura”.

“Daca stiu ce este iubirea este datorita tie”.

“Poate ca oamenii ca noi nu pot iubi. Oamenii obisnuiti pot – acesta este secretul lor”.

Citate despre iubire de Alice Walker - (1944~) autoare americana, feminista. Majoritatea cuvintelor despre iubire care au ramas in istorie au fost rostite de barbati, preamarind frumusetea si sentimentele lor fata de femei. Alice Walker este una dintre cele mai celebre scriitoare americane, romanul ei “The Colour Purple” publicat in anul 1982, devenind un clasic mult ovationat peste ani. Este momentul sa aflam ce inseamna iubirea din gura unei femei:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri