Opera Națională București prezintă săptămâna viitoare spectacolele de balet pentru copii „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu și „Magazinul de păpuși” cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. 

Miercuri, 1 iunie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de balet pentru copii „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu. Una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” a fraților Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală. Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum regina cea rea sau cei șapte pitici sunt detalii din poveste care au pătruns, de-a lungul timpului, în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producții artistice așa cum sunt, spre exemplu, spectacolul din 1912, de pe Broadway (unde piticii primesc, pentru prima dată, nume) și filmul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, din 1937, al lui Walt Disney, care, ca și povestea originală, a stat la baza unui număr impresionant de creații artistice, printre care și producțiile de balet. Marele compozitor Cornel Trăilescu (1926-2019) care a rămas în istoria teatrului nostru și prin valoarea sa excepțională de dirijor, a creat o muzică splendidă și fascinant calibrată pe specificitatea personajelor, oferind, prin acest balet, o mare bucurie atât celor mici cât și celor mari care urmăresc reprezentațiile cu această capodoperă coregrafică de foarte mulți ani.

Marți, 2 iunie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul pentru copii „Magazinul de păpuși” coordonat de către Magda Rovinescu. Spectacol în cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București. Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București a fost înființat în anul 1982 de către Magdalena Rovinescu, școala de balet pentru copii funcționează de atunci, fără întrerupere. Condus artistic de fosta prim-balerină a Operei Naționale București, Studioul de Balet și-a propus și a reușit să descopere și să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.Viitorii balerini sunt selecționați și repartizați în clase de balet specializate în dans clasic, de caracter, modern și contemporan. În fiecare an, munca lor este aplaudată și recunoscută în spectacolul devenit deja tradițional „Magazinul de păpuși”.

Duminică, 5 iunie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart este o lucrare revoluționară în istoria genului fiind o operă comică în patru acte, atunci regula fiind ca opera seria să aibă doar trei acte, iar opera buffa două. Libretistul Lorenzo Da Ponte care a lucrat cu Mozart îi scria unui prieten: „Nu isprăvesc să scriu cuvintele și Mozart le și concepe muzica”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ethan Schmeisser. Din distribuția spectacolului, înr espectivele roluri, vor face parte următorii artiști: Figaro - Vicențiu Țăranu, Susanna - Crina Zancu, Contesa - Simona Neagu, Contele Almaviva - Florin Simionca, Cherubino - Mihaela Ișpan, Don Bartolo - Marius Boloș, Marcellina - Sidonia Nica, Don Basilio - Andrei Lazăr, Antonio - Daniel Filipescu, Barbarina - Andreea Novac. Muzica extraordinar de frumoasă, spiritul melodic carismatic al geniului mozartian, verva teatrală a personajelor, au făcut ca publicul de pe toate meridianele să îndrăgească această minunată operă de peste două veacuri de istorie a teatrului liric.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR
Parteneri: Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Pop Cola, Sansha
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri