Frunza de aur - o carte despre o întrebare actuală: știm să prețuim lumea minunată în care trăim?

Lumea e frumoasă și plină de minuni. Ne oferă tot ce ne trebuie și e loc pentru toți. De ce nu ne e de ajuns?

Comunicat de presă

„Frunza de aur” - o carte pentru copii de Kirsten Hall, cu ilustrații de Mathew Forsythe

Editura Cartea Copiilor a lansat „Frunza de aur”, o carte semnată de Kirsten Hall, o scriitoare de literatură pentru copii și agent literar care locuiește în New York. Cartea a fost selectată pentru The Globe and Mail's Best 100 Books of the Year 2017.

Matthew Forsythe locuieşte în Montreal, unde ilustrează cărți pentru copii, albume, benzi desenate și colaborează la filme de animaţie. Pentru ilustrațiile din această carte el a câștigat în 2018 Premiul Bull-Bransom, acordat anual de către National Museum of Wildlife Art (USA) pentru a recunoaște excelența în domeniul ilustrației de cărți pentru copii, cu accent pe natură și fauna sălbatică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Undeva în pădure apare o frunză de aur. E ceva miraculos. Strălucește și se leagănă ușor în bătaia vântului. Până la urmă, animalele o descoperă, desigur. „Vreau să fie a mea!“ e primul gând al fiecăruia. Niciunul nu ezită, niciunul nu-și pune întrebări. Trebuie doar să pună gheara, laba, copita sau ciocul pe frunza de aur. Acum.

O pasăre se repede prima, apoi o veveriță îi smulge frunza. Un șoarece i-o fură veveriței, dar o căprioară i-o ia șoarecelui. Căprioara se apucă să ronțăie frunza – dacă e de aur, trebuie să aibă un gust nemaipomenit – însă apare o vulpe. Pentru că toți vor frunza, o vrea și ea. Dar a mai rămas ceva din minunata frunză de aur? Doar fărâme spulberate de vânt.

Vremea trece și animalele uită de minunea care li s-a arătat. Vara se duce, toamna se duce și ea, apoi pădurea încremenește din nou în iarna cea lungă. Dar vine primăvara și totul renaște. Va zămisli din nou pădurea o frunză de aur? Nimeni nu știe.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Și dacă da, de data asta ce vom face?

“Primăvara, frunzele au revenit. În scurt timp, totul s-a făcut verde. Verde-junglă, verde-dafin, verde-mușchi, verde-mentă, verde-pin, verde-avocado şi, bineînţeles, verde de sevă.

O veveriţă a ieşit din scorbură, adulmecând aerul. S-a auzit o pitulice: sfrrr, sfrrr, sfrrr! O broască a pornit în căutarea unui heleşteu bun. Şi primul clopoţel a înflorit în adâncul pădurii.

Cu atâtea noutăţi şi minunăţii, nimeni nu a observat ceva cât se poate de neobişnuit. Ceva care strălucea şi scânteia. O frunză de aur! Deodată, toţi şi-o doreau mai mult decât orice altceva pe lume. Dar cine putea ajunge primul la ea?
” - (Traducere Lavinia Braniște)

Una dintre sursele de inspirație pentru „Frunza de aur“ a fost meseria pe care bunicul autoarei a practicat-o cu dragoste și pasiune timp de decenii: decorarea cu foiță de aur a unor anumite elemente arhitecturale ale clădirilor publice din Statele Unite (printre care Lincoln Center, Rockeffeler Center, Carnegie Hall).

Tehnica decorării cu foiță (sau folie) de aur este sugerată artistic în această carte, însă prin mijloace tipografice: în ilustrații, frunza de aur este imprimată cu o cerneală specială metalică, de culoare aurie.

Cartea „Frunza de aur” are 52 de pagini, are copertă cartonată și este recomandată copiilor între 3 şi 7 ani. Este disponibilă pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro) și în toate rețelele mari de librării.

La toate comenzile online realizate direct pe site-ul editurii, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Ziua în care a fugit somnul”, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Ágnes Keszeg.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri