În premieră, în Noaptea Muzeelor, recordul pieței românești de artă - „Țărăncuță cu basma albă”, semnată de Nicolae Grigorescu, revine în fața pasionaților de artă, la Palatul Cesianu-Racoviță.

Comunicat de presă

Iubitorii de artă vor avea ocazia să admire în „Camera Colecționarului” cea mai valoroasă operă de artă din România, care revine după 4 ani în fața publicului doar pentru o zi. Capodopera „Țărăncuță cu basma albă” a fost adjudecată în toamna anului 2018 pentru 340.000 de euro în cadrul evenimentului „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești și reprezintă cea mai scumpă operă de artă care s-a vândut vreodată în România.

Apariția este o ocazie rară, prilejuită de Noaptea Muzeelor și Ziua Națională Nicolae Grigorescu, care este marcată pe 15 mai, ziua de naștere a pictorului național. În acest an se împlinesc 184 de ani de la nașterea lui Nicolae Grigorescu, considerat fondatorul picturii române moderne şi un simbol naţional pentru modul în care a adus în prim-plan valori ale spiritualităţii româneşti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari este deschis special de 8 Martie Femeile primesc 50% reducere la bilete și tururi ghidate gratuite Vrei să strălucești în noaptea dintre ani? Paiete, perle, strasuri – un must have pentru coafurile de Revelion! Horoscop: Top 3 zodii care își pot găsi sufletul pereche în noaptea de Revelion 2023

Totodată, cei care vor păși pragul Palatului Cesianu-Racoviță vor avea ocazia să viziteze și inedita expoziție de fotografie „Portret de Superheroy” dedicată strângerii de fonduri pentru copiii din Ucraina care s-au refugiat în România. Astfel, 33 de portrete ale unora dintre copiii ucraineni, care și-au găsit casă în țara noastră în ultimele două luni, spun povestea dinainte și din timpul războiului.

Foto: Țărăncuță cu basma albă - Nicolae Grigorescu, recordul pieței românești de artă revine la Palatul Cesianu-Racoviță de Noaptea Muzeelor

Expoziția face parte din campania de strângere de fonduri pentru Centrul Comunitar preșcolar dedicat copiilor ucraineni „Superheroyi de Ucraina”, inițiat de Asociația Plan B. În acest fel, vizitatorii expoziției de la Palatul Cesianu-Racoviță vor avea ocazia să admire portretele copiilor și să contribuie la cauza caritabilă, donând direct în expoziție prin accesarea unui QR Code.

Paietele rămân mereu în vogă când vine vorba de petreceri: 10 sugestii pentru noaptea de Revelion Creează-ți un look glamorous de divă: 10 rochii strălucitoare, cu paiete, pentru noaptea dintre ani Străluciri fabuloase cu reflexe metalice și de pietre prețioase: 20 de idei de machiaj extravagant și strălucitor pentru Revelion

Programul celei de-a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, la Palatul Cesianu-Racoviță, de pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, este: sâmbătă, 14 mai, ora 19:00 – duminică, 15 mai, ora 02:00.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri