4 Aprilie 2022 publicat în Cultura 10 share-uri

Până pe 30 aprilie, tinerii artiști cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie în competiție o pictură, un desen sau un colaj cu tema „Război și pace”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu peste 5.000 de euro și vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

Comunicat de presă

Asociația Odiseea, organizație non-guvernamentală care derulează programe de educație non-formală pentru copii, lansează pe 1 aprilie cea de-a treia ediție a concursului național dedicat copiilor cu talent la artă, “Odiseea Tânărului Artist”. Până pe 30 aprilie, tinerii artiști cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie în competiție o pictură, un desen sau un colaj cu tema „Război și pace”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu peste 5.000 de euro și vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

După primele două ediții ale concursului, ce au adus înscrieri record și promovare pentru sute de copii cu talent la artă, “Odiseea Tânărului Artist” își continuă misiunea de a descoperi și a susține generația de artiști sub 18 ani, iar pentru ediția a treia, crește valoarea premiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Începe Spotlight: 14-16 octombrie, trei zile de spectacole multimedia în aer liber, în Bucureşti Cartografii Sonore – ediția a 8-a începe pe 2 noiembrie la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi CLASSICAL CHRISTMAS MARKET începe pe 10 decembrie

Premii în valoare de peste 5.000 de euro

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul concursului se ridică la 5.100 de euro și vor fi acordate după cum urmează:

Categoria 15 – 18 ani

  • Premiul I – 1.000 de euro
  • Premiul 2 – 750 de euro
  • Premiul 3 – 500 de euro
  • Mențiuni – 30 de premii (50 de euro/fiecare)

Categoria 10 – 14 ani

  • Premiul I – 500 de euro
  • Premiul 2 – 400 de euro
  • Premiul 3 – 300 de euro

Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă premiate, inclusiv mențiunile, vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.

Condiții de înscriere în concurs

Foto: Odiseea Tanarului Artist - expozitie 2021

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Război și pace” și să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 1 aprilie - 30 aprilie.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Alexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt ȋn România Începe Black Friday la Ensana!

Pentru ca o lucrare să fie nominalizată pentru premii, ea ar trebui să fie creativă și expresivă. Creativitatea se reflectă în abordarea unei viziuni proprii, prin asocieri potrivite/inedite în cadrul subiectului propus. Expresivitatea se manifestă prin plasticitatea și diversitatea utilizării mijloacelor de limbaj specific. Acestea, împreună, generează o particularitate, o notă personală, în esență unicitate și originalitate”, le transmite Juriul tinerilor artiști care își vor înscrie lucrările în concurs.

Jurizarea va avea loc online, în perioada 3-10 mai. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari), Elena Dumitrescu Pandele (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București). Câștigătorii vor fi anunțați prin email, în intervalul 11-16 mai, și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 20 mai 2022, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).

Începe Green Friday Sezamo! Reduceri de până la 90% și inițiative sustenabile Citate și aforisme despre Halloween Începe primăvara cu un ten IDEAL

Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil online, pe odiseea.ro.

“Concursul Odiseea Tânărului Artist”, ediția 2022, este susținut de companiile Neste Automotive, Castrol, Cărturești și Omniasig, partener media Radio Guerilla.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri