5 Ianuarie 2021 publicat în Cultura 2 share-uri

Petru Pane, Ioana Tomescu şi Cristian Ionuţ Petrişor sunt cei trei elevi români laureaţi ai unui prestigious concurs internaţional de muzică clasică a cărui gala finală a fost programată online în seara de 20 decembrie, la Sofia.

Comunicat de presă

La concurs au participat peste 120 de clarinetişti din 29 de ţări, precum Franța, Germania, Austria, Italia, Portugalia, Cehia, Israel, Rusia, Bulgaria, Statele Unite, Mexic, Spania, Noua Zeelanda, Croația, România, Turcia, Ungaria, Venezuela, Croația ,China, Japonia etc.

Concursul internaţional de clarinet Sava Dimitrov (16-20 decembrie 2020) este la prima sa ediţie şi, programat iniţial pentru primăvara acestui an, a fost amânat din cauza restricţiilor generate de pandemia de Sars Cov 2 până în luna decembrie a acestui an, reuşind să aibă loc online şi să se finalizeze prin acordarea de premii, spre deosebire de multe alte competiţii de gen din întreaga lume.

Într-o perioadă în care arta şi cultura sunt considerate în întreaga lume aspecte neesenţiale ale vieţii, trei elevi români aflaţi şi ei în situaţia de a face cursuri on line, chiar în cazul disciplinelor vocaţionale incompatibile cu acest mod de lucru, s-au ambiţionat să demonstreze că excelenţa şi dorinţa de a face performanţă nu pot fi învinse chiar atunci când o planetă întreagă pare că a îngheţat, cel puţin în ceea ce priveşte evoluţia firească din domeniul artelor spectacolului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!
Petru Pane, Iulian Ochescu 2020, foto Virgil Oprina

Un juriu de top, compus din 10 personalități de primă clasă în domeniu, a selectat câştigătorii tuturor categoriilor în urma evoluţiilor online ale acestora, la categoria B premiul I revenindu-i lui Petru Pane (16 ani, Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti), premiul III Ioanei Tomescu (16 ani, Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti), iar la categoria A premiul I revenindu-I lui Petrișor Cristian-Ionuț (14 ani, Liceul de muzică “Dinu Lipatti ” din Bucureşti)

https://clarinetcompetition.savadimitrov.com/sava-dimitrov-international-clarinet-competition-english.html


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri