Ediția festivalului de anul acesta este dedicată infinitului, un concept care nu încetează să stârnească uimire.

Comunicat de presă

Pe 28 și 29 noiembrie cei mici și cei mari sunt așteptați la cea de-a 8-a ediție SCIKiDS Festivalul Științei, cel mai mare festival al științei dedicat copiilor, care se va desfășura anul acesta exclusiv online, live pe pagina de Facebook Profesorii Trăsniți și pe canalul de YouTube Profesorii Trăsniți.

Ediția festivalului de anul acesta este dedicată infinitului, un concept care nu încetează să stârnească uimire. Astfel, în al 8-lea an de SCIKiDS, infinitul va fi descoperit de către participanții festivalului din perspectivă matematică, fizică, cosmologică, biologică și filosofică.

,,Am auzit deseori ideea că universul nostru pare să fie condus de un set infinit de legi sau că spațiul-timp în care trăim este infinit. Am hotărât ca în această ediție dedicată să abordăm infinitul din mai multe perspective și să descoperim împreună tainele acestui concept foarte interesant pentru știință. Și pentru că festivalul nostru este cel mai mare festival de știință dedicat copiilor, vom împleti componenta științifică educativă de cea ludică distractivă printr-o serie "infinită" de experimente, competiții și jocuri științifico-distractive”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

20 de țări participante la a 8-a ediție a SCIKiDS Festivalul de Știință

Pentru prima dată în istorie, cuvântul „ȘTIINȚĂ" în română va fi rostit cu entuziasm în 20 de țări participante, care vor realiza salutul știintific pentru copiii din România prin experimente special dedicate ediției din acest an a evenimentului.

Astfel, experimente din toată lumea vor fi realizate din Spania, SUA (Michigan, Cleveland, Miami), Peru, Panama, Irlanda, Italia (Roma), Dubai, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, India, Taiwan, Indonezia, Egipt, Croația, Portugalia, Columbia și Mongolia, Turcia și Kuweit. Activitate realizată cu sprijinul partenerilor de la Fun Science Romania-Nutty Scientists.

Prelegeri și activități distractive

În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia să descopere inifinitul din mai multe perspective prin prelegerile științifice realizate de profesori și oameni de știință: Aurora Simionescu - astrofizician (Fizica infinitului mare – astrofizică), Doru Căstăian - profesor filosofie (Despre infinit – filosofie), Cristian Român, senior editor Știință & Tehincă (cât de mare este infinitul – matematică), Constantin Lomaca - profesor chimie (Infinitul din chimie), Ovidiu Badescu - profesor matematică (Infinit și matematică), Florina Raicu - genetician (Infinitul în genetică), Sorin Badea - realizator emisiune știință radio Guerrilla (Infinitul mare vs. Infinitul mic) dar și interviuri super interesante despre pasiunea științifică a acestora alături de astrofizicianul Aurora Simionescu, geneticianul Florina Raicu și mult iubitul fizician Cristian Presură.

Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Mai mult, cei mici și cei mari vor putea urmări competiții științifice distractive și interactive precum Nanochallenge, Ce-ar fi dacă sau Proba Trăsnită în cadrul activității SCIMinute to win it, în urma cărora vor descoperi fenomene științifice simple care se petrec în lumea din jur.

Experimentul vedetă de anul acesta, realizat în premieră în România

În cadrul ediției cu numărul 8, gazdele vor realiza, ca în fiecare an, un experiment vedetă. Anul acesta, participanții vor asista la crearea a 3 nori colorați folosind azot lichid, un experiment care nu a mai realizat niciodată în România până acum.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri