Top 10 CELE MAI COOL FILME din toate timpurile

12:12, 19 Decembrie 2017 publicat în Cultura71 share-uri

Top 10 al celor mai cool filme din istoria cinematografiei: personajele si povestile acestor filme ne marcheaza si ne influenteaza vietile.

5. Léon (1994), r. Jean Luc Besson

Léon, in regia lui Jean Luc Besson este un film rar in istoria cinematografiei. Filmul ne poarta in mai multe directii in acelasi timp. Jean Reno joaca rolul lui Léon. Viata sa destul de banala pe care o are la New York este complet data peste cap de momentul cand Mathilda, o fetita de 12 ani, apare in viata lui. Léon ii devine mentor si prieten adevarat. Mathilda, interpretata de Natalie Portman, este probabil, cel mai memorabil si cool rol jucat vreodata de un copil, in lumea cinematografiei.

Citeste si:
TOMMY HILFIGER FACE URMĂTORII PAȘI SPRE REPREZENTAREA MINORITĂȚILOR...
TOMMY HILFIGER FACE URMĂTORII...

4. Trainspotting (1996), r. Danny Boyle

Filmul regizat de Danny Boyle, dupa romanul scris de Irvine Welsh, este fara indoiala, de neuitat. Ewan McGregor, Robert Carlyle si Jonny Lee Miller actorii din rolurile principale au lasat in urma niste personaje dimanice, proaspete si luminoase, captand spiritul alternativ britanic.

Filmul, caracterizat de un soundtrack pe masura si o estetica inovatoare, este cu siguranta, cel mai cool film al generatiei anilor '90, un punct de referinta pentru toti alternativii ultimilor doua decenii.

Citeste si:
Actrița Ada Galeș și-a schimbat radical look-ul, pentru rolul din...
Actrița Ada Galeș și-a...

Foto: Flickr/ sergi_nog

3. The Matrix (1999), r. Fratii Wachowskis

Fiecare decada ne ofera filemele sale cult ce au forta sa ne marcheze pe viata. Unul dintre aceste filme este The Matrix, cu actorul Keanu Reeves, in rolul principal. Filmul realizat de Fratii Wachowskis si produs de Joel Silver este genul de film care ne perturba complet realitatea, fiind consuiderat unul dintre cele mai cool filme din toate timpurile datorita povestii filosofice SF, efectelor speciale spectaculoase si scenelor de arte martiale inspirate de benzile desenate.

2. Pulp Fiction (1994), r. Quentin Tarantino

Pulp Fiction, regizat de Quentin Tarantino, va ramane pentru totdeauna un punct de cotitura in istoria cinematografiei si in acelasi timp unul dintre cele mai iconice ale tuturor timpurilor.

Ce a adus Tarantion special in lumea filmului, odata cu Pulp Fiction, a fost originialitatea scenariului – o abordare proaspata asupra felului cum pana la acel moment erau realizate filmele de actiune americane.

1. Fight Club (1999), r. David Fincher

Fight Club nu putea sa lipseasca din aceasta lista si multi iubitori de film vor fi de acord cu acest bine-meritat loc 1, pe lista celor mai cool filme din istorie.

Fight Club este un film psihologic captivant si in acelasi timp intens - invitatie violenta la meditatie (!!), care vorbeste despre transformarea interioara. In acelasi timp, Fight Club este memorabil pentru ca introduce unul dintre cele mai influente si puternice personaje, in istoria cinematografie, pe Tyler Durden, interpretat de catre Brad Pitt.

Foto: Wikipedia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri