Florin Chilian. Un nou stil muzical: hituri pop, doina, tango si manea preclasica. Muzica de camera in concertul inedit Pre@Clasic al muzicianului Florin Chilian din data de 26 noiembrie, ora 20:00 de la ARCUB.

Concertul Pre@Clasic este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB si prezinta ultimul album al artistului Florin Chilian, un proiect original care a creat un nou stil muzical si care se bucura de o reactie entuziasta din partea publicului romanesc si international. Invitat special: Cvartetul Bella Musica*.

Lansat in octombrie 2017, albumul Pre@Clasic isi propune sa aduca muzica de camera mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, sa o faca mai accesibila si „sa elimine distanta dintre Ateneul Roman si noile generatii, pastrand insa calitatea muzicala,” dupa cum declara initiatorul proiectului, Florin Chilian.

„Sa scoatem asa zisa muzica a elitelor din locatiile elitiste. Niciodata, nimeni, niciunde nu a unit regina muzicii clasice- muzica de camera cu universul culturii pop. Vreau sa pun in valoare frumusetea muzicii preclasice si sa o aduc in firescul vietii noastre de zi cu zi. Pre@Clasic ajuta tinerii – si nu numai – sa treaca asa zisa prapastie iscata intre elita culturala si generatia Millennials, dar si cei care nu au avut ocazia sa descopere frumusetea muzicii clasice,” a spus Florin Chilian despre cel mai recent album al sau Pre@Clasic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!

Combinand in mod inedit vocea pop cu muzica de camera, Florin Chilian creeaza cu Pre@Clasic un nou stil muzical in cheia quartet/quintet, pe care artistul il intituleaza Q concept. O premiera pentru lumea muzicii, Pre@Clasic reorchestreaza piese pop in stil preclasic-clasic, dar cu o abordare actualizata, pentru cvartet de coarde (doua viori, o viola si un violoncel). De la binecunoscutul hit Zece, pana la doina sau tango, albumul a fost creat pentru a reintroduce muzica clasica in secolul 21.

„Motivul pentru care am vrut neaparat ca Pre@Clasic sa contina si piese deja cunoscute este tot acela de a usura accesul publicului la muzica clasica. Legatura emotionala a publicului cu piese indragite precum <<Zece>>, <<Chiar daca…>>, <<Sa nu ucizi!>>, <<Termopane>> si altele poate ajuta mult in acest sens,” a mai declarat muzicianul Florin Chilian.

16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Pe langa piesele deja consacrate, albumul contine si piese noi compuse si aranjate de Florin Chilian, printre care si titlul scris in memoria actorului Stefan Iordache- <<Saveica de la Sarica Niculitel>>, o manea preclasica compusa pe linia istorica a stilului care se trage din muzica greceasca si turceasca de la sfarsitul secolului XVIII.

Inspirat de muzica de camera, pasiunea mai putin cunoscuta a lui Florin Chilian, Pre@Clasic este un proiect la care muzicianul a muncit opt ani alaturi de compozitorul Stefan Elefteriu. Albumul Pre@Clasic este organizat in trei CD-uri, fiecare continand cate opt piese interpretate in formula de cvartet si apoi in formula de cvintet. Albumul este disponibil si pe vinil, impartit in patru discuri.

Noul produs muzical, care a atras deja atentia muzicienilor europeni, albumul Pre@Clasic este produs in colaborare cu Institutul Cultural Roman si va fi promovat prin concerte live in marile capitale ale lumii.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

*Geanina Meragiu - Vioara I
Mirela Dranga - Vioara II
Claudia Carapancea - Viola
Gabriela Florea - Violoncel

Biletele pot fi achizitionate online de pe https://arcub.ro/ si https://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Toamna la ARCUB e aglomeratie mare la cultura. Nu ramane blocat in trafic, ia-ti bilet la spectacolele ARCUB si poti castiga o bicicleta Pegas la tombola CULTURA TE PUNE IN MISCARE. Detalii: https://arcub.ro/arcub-lanseaza-cultura-te-pune-miscare/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri