Sambata, 29 octombrie, ne intalnim intr-una dintre minunatele cladiri proiectate de prima femeie arhitect din Romania, Virginia Andreescu Haret, pentru a face auzite povestile uitate ale femeilor remarcabile din istoria Romaniei.

Comunicat de presa

CPE- Centrul Parteneriat pentru Egalitate va invita sambata, 29 octombrie, intre orele 11:00 – 18:00 la expozitia interactiva „(C)ELE (care) Au schimbat lumea - Romance de istorie”, eveniment ce va avea loc la Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” (Schitu Magureanu, nr.4, Bucuresti, langa Teatrul Bulandra, sala Izvor).

Ne intalnim intr-una dintre minunatele cladiri proiectate de prima femeie arhitect din Romania, Virginia Andreescu Haret, pentru a face auzite povestile uitate ale femeilor remarcabile din istoria Romaniei. Aurora Gruescu, Cecilia Cutescu Stork, Elena Vacarescu si Elvira Popescu vor fi indrumatoarele dumneavoastra prin galeria de portrete fotografice ale romancelor deschizatoare de drumuri in secolele XIX si XX: prima femeie ministru al sanatatii, prima femeie neurochirurg din Europa de est, prima femeie parasutist, prima femeie pilot, prima femeie profesor universitar in inva amantul de arta din Europa si multe altele.

Pe tot parcursul evenimentului vom viziona filme documentare, interviuri si imagini de arhiva cu femei care au infruntat prejudecatile vremii si au profesat in domenii provocatoare chiar si pentru barbatii zilelor noastre. Timp de o ora, vom intoarce pagina istoriei masculine si vom povesti in tihna despre inceputurile femeilor in domenii tehnice, arta si politica si despre acele timpuri boeme si dure in care parasutele era confectionate din matase iar operatiile pe creier se efectuau pornind de la radiografii.

Evenimentul (C)ELE (care) Au schimbat lumea - Romance deschizatoare de drumuri, marcheaza finalul proiectului „TraseELE Culturale din Bucuresti”, finantat de Administratia Fondului Cultural National, in cadrul caruia peste 800 de adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani au avut ocazia sa parcurga mai multe trasee pietonale in capitala cu scopul de a face cunoscute cladirile, monumentele si muzeele asociate modelelor feminine remarcabile din trecutul Romaniei si al lumii.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului (C)ELE (care) Au schimbat lumea. Romance de istorie.