18 Mai 2016 publicat în Cultura 18 share-uri

Intre 19 si 25 mai in Bucuresti va avea loc prima editie a BLACK SEA ARTS FESTIVAL, un eveniment organizat de ONG Pamanteni cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation – A Project of the German Marshall Fund of the United States, care doreste sa construiasca poduri intre popoarele din jurul Marii Negre prin intermediul artei.

Comunicat de presa

Desfasurat in mai multe spatii din Bucuresti, festivalul va reuni sub aceeasi umbrela artisti din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria si Romania prin proiectii de filme artistice si documentare, expozitii de fotografie si de caricatura politica, precum si prin elemente de arhitectura si o instalatie de arta.

Ca urmare a succesului Zilelor Filmului Ucrainean din 2015 cand ONG Pamanteni impreuna cu Uniunea Ucrainenilor din Romania au strans donatii in valoare de 1443 RON si 100 EURO pentru victimele conflictului din Ucraina, Black Sea Arts Festival atrage atentia asupra situatiei socio-politice si economice a Marii Negre incercand din nou sa sustina financiar anumite cauze sociale. In compania unor experti, realizatori si jurnalisti din zona, festivalul va prezenta filme si dezbateri legate de cultura si de cele mai recente evenimente din tarile de la Marea Neagra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Securitatea, stabilitatea si coeziunea regionala a spatiului Marii Negre se afla intr-un declin constant de la conflictul armat dintre Rusia si Georgia din 2008. Primavara Araba precum si actualul conflict din estul Ucrainei (inclusiv anexarea Crimeei de catre Rusia) au accentuat acest declin. Momentul 2006-2008, in care regiunea era in curs de a-si construi o identitate trebuie redobandit, iar BLACK SEA ARTS FESTIVAL militeaza pentru cresterea gradului de coeziune dintre vecinii uniti de aceeasi mare - in ciuda diferentelor, populatiile tarilor de la Marea Neagra au mai multe lucruri in comun decat se crede. Proiectul sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. In 2015, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.

  • Pe scurt, in cadrul Black Sea Arts Festival vor avea loc: expozitii foto (ARCUB – New Normal; Inconjurul Marii Negre. Oameni si ritualuri; Vagabonzii Marii Negre; Londophone – El camino de Balkan), o expozitie de caricatura (LA SCENA – Russia today), arhitectura (Cismigiu – Baba Yoga // Kids Corner), o instalatie interactiva (Cinema Eforie – Sezatoare cu Cantec) si proiectii de filme artistice si documentare (Cinemateca Eforie – Romania, Ucraina, Rusia, Turcia, Moldova si Cinemateca Union – Bulgaria, Georgia, Armenia, Azerbaijan).

In acest demers, initiativei ONG Pamanteni s-au alaturat Black Sea Trust for Regional Cooperation, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Bucuresti2021, HBO, Centrul Cultural Ceh, Frontline Club, Cinepolitica, Somedesign, Arhiva Nationala de Film, Hemingway Residence, LA SCENA, Teatrul In Culise, Londophone.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Tananana, altRadio, VICE, Sapte Seri, Agerpres, Radar de Media, Orasulm.eu, The Art of Living Magazine, Cinemagia, CinemaRX, Cinefan.ro, Cineamator.

Evenimentul Black Sea Art sustine Bucuresti2021 – oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Afla mai multe pe www.bucuresti2021.ro

ONG Pamanteni ofera ajutor benevol oamenilor aflati in situatii de forta-majora. Scopul actiunilor noastre este ajutorul umanitar. Prin actiuni cultural-artistice incercam sa atragem oamenii catre binefacere. Credem ca suntem cu totii o familie - familia PAMANTENI!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri