Institutul Cultural Roman de la Viena il prezinta pe dirijorul Vladimir Jurowski in dialog cu Ursula Magnes, coordonatoarea redactiei muzicale a postului vienez radio klassik Stephansdom.

Institutul Cultural Roman de la Viena il prezinta pe dirijorul Vladimir Jurowski in dialog cu Ursula Magnes, coordonatoarea redactiei muzicale a postului vienez radio klassik Stephansdom. Evenimentul are loc in data de 22 mai, incepand cu ora 17.00, la Musikverein din Viena, in sala Horst Haschek Auditorium / Steinerner Saal.

Evenimentul de la Musikverein este organizat de Institutul Cultural Roman de la Viena in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Republica Austria si cu sprijinul ARTEXIM, organizatorul Festivalului International „George Enescu“.

Incepand cu editia 2017, la conducerea Festivalului International „George Enescu“ se va afla tandemul Zubin Mehta – Presedinte Onorific si Vladimir Jurowski – director artistic. In cadrul dialogului de la Musikverein, Vladimir Jurowski va prezenta viziunea sa asupra Festivalului si viitoarele sale proiecte artistice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Vladimir Jurowski este recunoscut la nivel mondial pentru felul patrunzator in care abordeaza muzica, pentru angajamentul sau artistic indraznet si apetitul pentru muzica secolului al XX-lea, iar in acest moment este considerat unul din primii 10 dirijori ai lumii. Inca din anul 2005, odata cu prima venire a London Philharmonic Orchestra la Bucuresti in cadrul Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski s-a implicat in valorizarea si promovarea operei compozitorului roman George Enescu.

Dupa ce a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu alaturi de London Philharmonic Orchestra in editia din 2013 a festivalului, Vladimir Jurowski a dirijat in premiera londoneza la inceputul lunii februarie 2015, in prezenta unui public de peste 2.500 de persoane, opusul enescian si pe scena Royal Festival Hall (Londra), incluzand astfel creatia enesciana in repertoriul international al prestigioasei orchestre britanice. Vladimir Jurowski pregateste opera „Oedipe“ de George Enescu pentru deschiderea editiei din 2017 a Festivalului Enescu, interpretare pe care, de asemenea, urmeaza sa o prezinte la Royal Festival Hall din Londra in data de 23 septembrie 2017.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Ursula Magnes este coordonatoarea redactiei muzicale a radio klassik Stephansdom Viena din anul 2011. In aceasta functie este responsabila pentru dezvoltarea formatelor si seriilor de reportaje. A moderat interviuri artistice in cadrul Festivalului de la Salzburg, al seriei de evenimente Freunde der Wiener Staatsoper / Prietenii Operei Vieneze, al Festivalului Grafenegg, al Festivalului St. Pölten, in Musikverein si Konzerthaus din Viena.

In 2012 a aparut prima sa carte intitulata Angelika Kirchschlager: Liederreisebuch (Styria Premium). Pentru emisiunea „Ascult Romania“ / „Ich höre Rumänien“ Ursula Magnes a fost nominalizata la Premiile Radio pentru Emisiuni Educative.

Editia a XXII-a a Festivalului International „George Enescu“ se desfasoara in perioada 2-24 septembrie. Un numar record de 38 de lucrari de George Enescu vor fi interpretate in cadrul editiei 2017, in timp ce „Oedip“, cea mai cea mai cunoscuta si apreciata opera a marelui compozitor roman, va deschide Festivalul, in versiune concertanta, intr-un moment cu valoare de simbol. Sub bagheta lui Vladimir Jurowski, care va dirija London Philarmonic Orchestra si cu o distributie care il include si pe apreciatul tenor roman Marius Vlad Budoiu, aceasta versiune interpretativa a operei „Oedip“ va fi prezentata pentru prima oara si la Royal Festivall Hall din Londra, cu participarea corurilor din Romania, lucrarea recapatandu-si, astfel, traseul international.

Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

De asemenea, Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata in editia 2017 de prestigioasa Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta dirijorului Antonio Pappano. Editia 2017 marcheaza o alta premiera care sta sub semnul dezvoltarii internationale: aceeasi lucrare enesciana care va fi prezentata in cadrul editiei 2017 a Festivalului Enescu de Orchestra Nationala a Frantei, Simfonia Concertanta pentru violoncel si orchestra de George Enescu, va face parte si din programul concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei Nationale a Frantei, la Paris.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri