Mircea Eliade, despre femeia ideala

12:04, 1 Aprilie 2016 publicat în Cultura

Spun oamenii ca au cautat viata intreaga 'femeia ideala'...

Mircea Eliade este unul dintre cei mai cunoscuti invatati romani ai secolului XX. Scriitorul si cercetatorul roman a fost interesat de istoria religiilor si decodificare mintii mitologice a umanitatii. A fost interesat de gandirea magica, de mituri si simboluri. Vorbeste foarte frumos despre ceea ce putem numi "mitul femeii ideale":

  • ”Spun oamenii ca au cautat viata intreaga "femeia ideala", si n-au gasit-o. Absurd. O puteau gasi in orice femeie, dar pentru aceasta le trebuia iubirea aceea adevarata, care sa rupa cercul insului lor, sa infranga instinctul de conservare care ii zidea in fata dragostei, sa anuleze acel abstract dor de "femeia ideala", creat numai pentru confortul lor, pentru odihna lor melancolica si amuzanta; caci e foarte confortabil sa "cauti" vesnic, mai greu e sa gasesti si sa nutresti ca un perfect amant ghimpele acela de iubire.” - Mircea Eliade (via Facebook Mircea Eliade)

La nivel international, Mircea Eliade este cunoscut si pentru povestea lui de dragoste cu Maytrei Devi, despre care a scris in romanul Maytrei. Romanul a fost ecranizat in anul 1988, de catre Nicolas Klotz, cu Hugh Grant in rolul lui Mircea Eliade.

Citeste si:
Avon invită femeile să își împărtășească experiențele de viață în...
Avon invită femeile să își...

Daca va este dor de aceasta superba poveste de dragoste, puteti sa revedeti filmul:

Citeste si:
Consultul preanestezic: cum decurge și de ce este important –...
 Consultul preanestezic: cum...

Foto main: Flickr/ Thomas Hawk


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri