Joi, 18 februarie, de la ora 19:00, va continua cel de-al doilea sezon al spectacolelor – conferinta moderate de Valentina Sandu – Dediu, reunite sub titlul de Round Table Bucuresti. Invitatul special al serii de joi va fi Marcel Pavel, solist, instrumentist si compozitor remarcat in ultimii 25 de ani atat pe scenele muzicii pop, cat si pe scenele consacrate ale muzicii clasice. Dialogul purtat cu Valentina – Sandu Dediu va fi completat de momente artistice – surpriza in cadrul carora vor concerta Marcel Pavel si invitatii sai. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

Evenimentul va avea loc in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica (Strada Stirbei Voda nr. 33), iar publicul din tara poate urmari, si de aceasta data, transmisiunea in direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, dupa o rezervare solicitata la adresa de e-mail round.table.bucuresti@gmail.com

Publicul bucurestean va fi invitat in perioada imediat urmatoare sa ia parte la doua astfel de intalniri avandu-i in prim plan pe violoncelistul Marin Cazacu (25 februarie) si criticul literar si eseistul Dan C. Mihailescu (3 martie).

Marcel Pavel s-a nascut in anul 1959 in localitatea Independenta din judetul Galati, intr-o familie de muzicieni – tatal sau fiind violonist, i-a acordat primele notiuni de muzica. Artistul si-a manifestat aspiratiile pentru muzica inca de la varsta de trei ani cand a inceput sa experimenteze cu instrumente de percutie, iar la varsta de sase ani a inceput studiile muzicale.

In clasa a patra, Marcel Pavel s-a inscris la Scoala de Muzica si Arte Plastice din Campulung Muscel studiind violoncelul si pianul. A absolvit Liceul de Muzica si Arte Plastice din Pitesti, iubind foarte mult stilurile de muzica rock si jazz-rock, asa cum este descris in biografia sa. Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la sectia Canto clasic. Pe langa activitatea concertistica in calitate de solist, in prezent Marcel Pavel este compozitor si instrumentist, cunoscand chitara-bas, contrabasul, violoncelul, pianul si instrumentele de percutie.

Incepand cu anul 1981, a sustinut numeroase turnee nationale si internationale in tari precum Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franta, Elvetia, Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

In urma experientei cumulate prin activitatea muzicala sustinuta, in plan national a devenit cunoscut o data cu lansarea melodiei „Frumoasa mea”, compusa de Ovidiu Komornik, lucrarea care da si titlul albumului vandut in peste 250.000 de exemplare pentru care a primit Discul de Platina.

Marcel Pavel a lansat pana in prezent 8 albume, cel mai recent fiind „Very Classic”, pe care a imprimat 26 de melodii din repertoriul muzicii clasice si pop-clasic - Angela Gheorghiu fiind invitata speciala, alaturi de care a inregistrat piesa „The Prayer”.

A obtinut numeroase premii, printre care: Diploma de exelenta din partea TVR pentru rolul avut in istoria Televiziunii Romane (2006), Diploma „10 pentru Romania” cu nominalizarea la categoria „Cel mai bun interpret vocal” din partea televiziunii Realitatea (2005), Premiul "Cel mai bun album pop" ("Te vreau langa mine") din partea "Premiilor Muzicale Radio Romania" (2003), „Cea mai buna voce masculina” (2002), „Cel mai bun debut” din partea „Premiilor Industriei Muzicale” (2001), Premiul "Vocea anului" al Editurii Actualitatea Muzicala, (Revista bilunara editata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania).
Mai multe informatii despre Marcel Pavel, pe site-ul oficial marcelpavel.com.

Cel de-al doilea sezon Round Table Bucuresti se va desfasura in Sala de Opera a Conservatorului Bucurestean, renumita pentru calitatile sale acustice deosebite, cu o scenografie noua ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri romani. Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural co-finantat de AFCN.

* La eveniment, intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile.

Seara de joi se va incheia printr-o invitatie la degustare de vinuri sustinuta de Organizatia Somelierilor din Romania si Domeniul Vladoi, prin prezenta somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol - conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTv.ro

Primul eveniment al sezonului 2 a fost dedicat coregrafului si managerului cultural Cosmin Manolescu. Inregistrarea emisiunii poate fi urmarita aici. Totodata, o arhiva a primului sezon Round Table Bucuresti poate fi urmarita aici, prin participarea unor personalitati precum Maia Morgenstern, Ioana Parvulescu, Razvan Mazilu, Aurelian Octav Popa, Razvan Suma, Octavian Nemescu, Viorica Flintasu, Stefan Gheorghiu.

Parteneri: Universitatea Nationala de Muzica, Exces Music, magazinele de mobiler LEM’S, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, EnjoyTV.ro, Organizatia Somelierilor din Romania, Domeniul Vladoi, Asociatia Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librariile Humanitas, Bucuresteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Romanian Global News.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri