13 Octombrie 2015 publicat în Cultura 19 share-uri

Am selectat cu grija citate de Galileo Galileli, unul dintre cei mai importanti ganditori ai omenirii, ca sa te inspire!

7. „Nu ma simt obligat sa cred ca acelasi Dumnezeu care ne-a dotat cu simturi, cu ratiune si intelect a avut intentia ca noi sa uitam de utilitatea lor si sa ne dam cunoastere prin intermediul altor mijloace decat prin acestea.”

Un argument prin care Galileo, incercand sa isi apere munca de cercetare, face in acelasi timp un puternic elogiu fiintei umane, care este doatata cu intelect, cu simturi si cu ratiune - daruri pe care sa le foloseasca in aceasta viata, incercand sa inteleaga existenta si nu luand ca "un dat" orice i s-ar spune.

8. „In opinia mea, nimic nu se intampla impotriva naturii, cu exceptia imposibilului, care nu se intampla niciodata.”

O profunda acceptare a tot ceea ce este…

9. „Sunt cativa care gandesc bine, dar sunt in mod covarsitor depasiti ca numar de cei care gandesc prost.”

In ciuda marilor savanti care au trait, in ciuda oamenilor minunati care se afla si in jurul nostru, este adevarat ca cei care inspira, cei care incearca sa inteleaga sunt mult mai putini decat aceia care aleg sa nu isi foloseasca simturile daruite de existenta si sa traiasca in ignoranta…


10. “Am iubit stelele prea mult ca sa ma tem de noapte.”

O declaratie poetica ce se aseamana cu un haiku japonez. Contine acea intelegere profunda ca frica ne opreste din a descoperi sau de a vedea frumusetea care apare in contrast cu intunericul…

Iti recomandam si: Lao Tzu: 17 invataturi importante pentru viata!


Foto: un desen de Galileo Galilei; Flickr/ Shad Bolling


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri