Când vine vorba de mobilier de grădină, avem la dispoziție o varietate de modele, care diferă în ceea ce privește funcția, design-ul și, bineînțeles, materialul. Iar când vorbim despre materiale care suportă condițiile exterioare, iată că technoratanul se bucură de cele mai multe aprecieri.

Mobilierul technorattan sau poliratan este deosebit de recomandat pentru amenajarea spațiilor exterioare, deoarece impresionează prin eleganța sa, dar mai ales prin durabilitatea și rezistența sa. Niciun alt material nu întrunește calitățile acestui material inovator, și anume estetică sporită, greutate redusă, diversitate de culori, o mare varietate de tipuri de mobilier, rezistență la uzură și la condițiile exterioare și longevitate.

Iată câteva informații care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine caracteristicile și avantajele pe care le oferă piesele de mobilier technorattan:

Mobiler technorattan – ce proprietăți deține?

În primul rând, mobilierul din poliratan prezintă o foarte mare rezistență la intemperii. Este rezistent la condițiile meteorologice nefavorabile, inclusiv vânt, soare puternic, ploaie și umezeală. De asemenea, piesele de mobilier technorattan sunt tratate pentru a rezista razelor UV, astfel încât să își păstreze culoarea inițială pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Un alt foarte mare avantaj are legătură cu întreținerea ușoară. Chiar dacă mobilierul din poliratan este expus condițiilor extreme, tot va necesita un efort minim de întreținere.

Se poate curăța cu ușurință cu apă și cu un detergent blând, fără să necesite substanțe chimice agresive. Pe gardenway.ro puteți explora o gamă amplă de piese de mobilier din poliratan, potrivite pentru terase, foișoare, grădină și orice alt spațiu exterior pe care doriți să îl amenajați și să îi sporiți confortul și atractivitatea.

Mobilier de terasă din tehnorattan cu masă înaltă, foto Gardenway.ro

Mobilier technorattan – cum diferă de celelalte tipuri de mobilier pentru exterior?

Pentru început, trebuie menționat că poliratanul diferă de ratanul obișnuit. Acesta din urmă este un produs natural obținut din tulpinele plantelor tropicale, în timp ce poliratanul este un material sintetic, care prezintă o rezistență superioară la condiții exterioare, dar și o mai mare durabilitate în comparație cu ratanul natural, care este deosebit de sensibil atunci când este expus la factorii exteriori, în special umezeală.

Comparativ cu piesele de mobilier din lemn, cele din poliratan nu se degradează la fel de repede și nici nu necesită vopsire sau lăcuire. În plus, este rezistent la insecte, ceea ce nu se poate spune despre lemn, care este preferatul termitelor și a multor altor insecte. Piesele de mobilier technorattan sunt foarte recomandate chiar și în comparație cu cele din fier, care se corodează și care nu sunt potrivite pentru mediile umede. În plus, mobilierul din poliratan este mult mai estetic și mult mai rezistent la factorii de mediu decât mobilierul din plastic obișnuit, care se decolorează și care își schimbă proprietățile în scurt timp.

Mobilier de lounge technorattan, foto de Gardenway.ro

Mobilier technorattan – ce avantaje prezintă?

Piesele de mobilier technorattan sunt potrivite pentru mediile caracterizate de umiditate, deoarece poliratanul este rezistent la deteriorarea cauzată de umiditate, fără să își schimbe proprietățile. De asemenea, rezistă la expunerea la soare, fără să se decoloreze. În plus, mobilierul din poliratan este ușor și portabil, ceea ce vă permite să îl mutați sau să îl depozitați cu ușurință în funcție de nevoile personale. Există o gamă largă de modele și culori disponibile, ceea ce vă oferă opțiuni variate, care să se potrivească amenajării pe care o doriți.

Șezlonguri de grădină în technorattan, foto Gardenway.ro

La alegerea mobilierului de grădină din poliratan, este recomandat să prioritizați preferințele personale, design-ul spațiului exterior, dar și bugetul de care dispuneți. Mobilierul technorattan este apreciat pentru durabilitatea sa, pentru aspectul atrăgător și pentru ușurința de întreținere, transformând orice colț exterior într-un loc relaxant și practic.

Foto fr si main: Gardenway.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri