20 Noiembrie 2023 publicat în Casa-Gradina 3 share-uri

O casă curată și ordonată nu numai că este plăcută din punct de vedere vizual, dar te și ajută să-ți construiești un mediu propice pentru o viață frumoasă și sănătoasă.

De aceea, este bine ca în viața de zi cu zi să implementezi câteva mici activități care să te ajute să-ți menții casa curată, ordonată și, desigur, să faci câteva investiții inteligente care să-ți ușureze munca. Descoperă în cele ce urmează top 5 activități pe care le poți face.

1. Investește în electrocasnice performante

O investiție importantă în orice locuință este, fără dar și poate, în electrocasnice performante deoarece acestea te pot ajuta să-ți menții casa curată cu un minim de efort din partea ta.

Un bun exemplu de menționat aici este achiziția unei mașini de spălat vase. Dacă ai o familie numeroasă sau pur și simplu ești pasionată de gătit, o mașină performantă de spălat vase cu tehnologie moderna aquaintense poate fi un real ajutor pentru tine. Mașinile de spălat dotate cu această tehnologie au un braț rotativ suplimentar care se poate roti la 180 de grade și care este plasat în partea inferioară a mașinii de spălat vase, unde presiunea apei este mai mare. Cu o astfel de mașină de spălat scapi chiar și de grija celor mai murdare vase.

Alte electrocasnice în care merită să investești sunt: un aspirator cu funcția de purificare a aerului, un mop cu aburi și un uscător de rufe.

2. Stabilește un program regulat de curățenie

O altă acțiune care te poate ajuta să-ți menții casa curată și ordonată și care nu necesită nicio investiție este stabilirea unui program regulat de curățenie în care să incluzi și membrii familiei. De exemplu, dacă sâmbăta este o zi în care sunteți toți acasă, puteți profita de prima parte a zilei pentru a face curățenie în locuință. În timp ce copiii pot să-și curețe și ordoneze propriile camere, tu și partenerul tău puteți să curățați camera de zi, bucătăria și dormitorul.

3. Folosește produse de curățenie de calitate

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a-ți menține casa curată este de a folosi produse de curățenie de calitate. Principalul avantaj al acestora este faptul că sunt formulate pentru a fi mai eficiente în eliminarea murdăriei, bacteriilor și a altor impurități. Astfel, timpul tău alocat curățeniei poate fi mai scurt decât dacă ai fi folosit produse mai puțin calitative. Un alt avantaj al acestor produse de curățat este faptul că majoritatea protejează și păstrează calitatea suprafețelor. Astfel, previi deteriorarea prematură a mobilierului, a parchetului sau a altor suprafețe din casă.

4. Investește în soluții de depozitare

O soluție care întotdeauna te va ajuta să-ți menții locuința ordonată este investiția în soluții de depozitare. Indiferent de dimensiunea locuinței tale, acestea pot fi un real ajutor pentru a ordona lucrurile într-un mod eficient. De exemplu, poți să investești în sisteme de depozitare pentru pantofi astfel încât să-ți menții încălțămintea ordonată sau în organizatoare pentru sertare care să te ajute să organizezi obiecte mai mici.

5. Stabilește locuri specifice pentru diverse categorii de obiecte

Principiul după care să te ghidezi atunci când asignezi locuri pentru diferite obiecte este următorul: în locurile ușor accesibile este bine să depozitezi obiectele pe care le folosești cel mai des, iar în zonele mai puțin accesibile poți să depozitezi lucrurile sezoniere sau cele pe care le folosești ocazional.

De exemplu, la intrarea în locuință poți să stabilești un loc în care să depozitezi mereu cheile sau umbrela, astfel vei știi întotdeauna unde să cauți atunci când ai nevoie de ele. În ceea ce privește obiectele mai voluminoase, cum ar fi articolele de îmbrăcăminte, le poți organiza în diferite sertare, în funcție de sezon.

Așadar, aceste 5 activități se numără printre cele mai eficiente lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține casa curată și ordonată. Pune în aplicare informațiile din acest articol care se potrivesc stilului tău de viață și bucură-te de timpul petrecut în locuința ta.

Sursă foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri