12:04, 29 Aprilie 2010 publicat în Casa-Gradina

Jaluzelele plisate se afla in tendinte si se strang prin pliere, sub forma unui evantai. Foarte practice, jaluzelele orizontale se monteaza extrem de usor, insa prezinta dezavantajul de a acoperi doar suprafata ferestrei. Pentru decorurile rustice sau exotice, jaluzelele din bambus sunt cele mai potrivite. Jaluzelele de tip panel reprezinta o solutie eficienta pentru acoperirea ferestrelor mari si delimitarea spatiului intr-o incapere.

Pentru decorurile rustice sau exotice, jaluzelele din bambus sunt cele mai potrivite. Verticale sau orizontale, acestea pot fi montate atat direct pe tocul ferestrei, cat si pe tavan. Mai mult, pentru a obtine o imagine originala, pot fi folosite ca perete despartitor, putand fi montate pe doua sine, prinse de pardoseala si de plafon. Pot fi asortate cu piese de mobilier realizate din ratan sau zambila de apa, cu accesorii decorative ce fac trimitere la natura sau textile cu animal print.

Foarte practice, jaluzelele orizontale se monteaza extrem de usor, insa prezinta dezavantajul de a acoperi doar suprafata ferestrei. Curatarea acestora necesita mult timp, de cele mai multe ori fiind necesara desfacerea lor. In cazul in care sunt confectionate din aluminiu, acestea se vor desprinde si se vor spala in cada, cu detergent dizolvat intr-o cantitate mare de apa, agatandu-se apoi pentru a se scurge apa de pe ele. Desi in urma cu cativa ani erau foarte cautate, acestea si-au pierdut din popularitate din cauza aspectului modest. O alternativa o constituie cele de tip rolete, adaptandu-se foarte bine spatiilor cu ferestre mici, precum bucatariile si nu numai.

Nu in ultimul rand, jaluzelele de tip panel reprezinta o solutie eficienta pentru acoperirea ferestrelor mari si delimitarea spatiului intr-o incapere. Acestea sunt realizate din mai multe fasii de material textil culisante. Pe piata exista un numar impresionant de modele, iar companiile producatoare ofera posibilitatea de a le individualiza dupa preferintele si personalitatea fiecaruia.

Citeste si:
10 Poezii despre Paste pentru copii
10 Poezii despre Paste pentru...

Un articol de Ana Marin

Citeste si:
Cum să folosiți un fier de călcat vertical
Cum să folosiți un fier de...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri