Televizorul dumneavoastra trebuie sa fie usor de vizionat din locurile de relaxare, insa nu ar trebui sa domine incaperea. Puteti raspunde acestor conditii prin plasarea sa pe o comoda sau amplasandu-l intr-un cabinet ori dulap cu usi ce pot fi inchise. Indiferent de modul in care il pozitionati, asigurati-va ca acesta se afla pe un cadru, pentru a nu fi asezat direct pe planseu.

Alegerea locului in care vor fi amplasate televizorul si sistemul audio este la fel de importanta ca si alegerea echipamentului in sine. In zilele noastre, aproape fiecare locuinta dispune de un televizor prevazut cu un sistem audio. A obtine ce e mai bun de la echipamentul tau de divertisment depinde de modul in care unitatile sunt pozitionate.

Dupa ce v-ati hotarat unde vor fi pozitionate televizorul si sistemul audio, va trebui sa va decideti si asupra modului in care vor fi depozitate si prezentate. Multe sisteme de depozitare pentru livinguri ofera un modul pentru televizor, pentru video sau DVD-recorder si aparatura stereo.

In cazul in care casa dumneavoastra este una foarte moderna si prezinta inalta tehnologie, alegeti echipamentul audio si de vizionare care sa se potriveasca stilului si modului in care camera respectiva este amenajata, acesta putand fi prezentat ca atare, ca o parte integranta a incaperii. Cu toate acestea, pentru mai multe case mobilate clasic, stilul coplesitor al sistemelor audio-vizuale moderne pot dauna atmosferei, asadar acestea pot fi ascunse.

Inainte de a cumpara corpuri de depozitare pentru sistemul stereo, ganditi-va la modul in care il veti folosi, daca accesul la acesta se poate realiza intr-un mod cat mai adecvat si in ce loc al incaperii va fi amplasat. Pentru a va putea bucura de acesta, raspunsul consta in pozitionarea difuzoarelor in locurile care ofera sunetul de cea mai buna calitate. Acest lucru depinde, in mare masura, de forma camerei, cat si de tipul si marimea difuzoarelor; unele difuzoare sunt concepute special pentru a fi asezate pe podea, iar altele sunt destinate a fi montate pe un raft sau perete.

Inaltimea de operare a aparaturii stereo este un aspect foarte important. Acesta ar trebui sa fie pozitionat fie suficient de jos, pentru a putea sta in genunchi, fie suficient de sus, pentru a va putea fi usor sa schimbati CD-urile. Intr-o camera mica, difuzoarele se afla foarte aproape de zona destinata odihnei, astfel ca este aproape imposibil sa puteti avea o muzica de fundal, fara a interfera cu conversatia. Intr-un astfel de caz, mutarea difuzoarelor de pe podea fie pe un raft, fie pe un perete poate ajuta. Oriunde va decideti sa plasati boxele, este recomandabil sa va alocati timp pentru a face mai multe probe, ca sa aflati care este cea mai buna varianta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri